לא מעט מנות אהובות הופכות לכוכבות קולינריות יודעים לייצר באז ולהפוך לוויראליים תודות ללוק נכון, עשיר, צבעוני ופוטוגני. עכשיו כך נראה הגיעה תורו של הטירמיסו לקבל את כל הפוקוס. ברחוב נחלת בנימין בתל אביב נפתח בימים אלה היכל תהילה לקינוח האיטלקי האהוב. ברשתות ממהרים המשפיענים לשכנע את העוקבים לאמץ את הטרנד וכל סרטון מגיע עם הבטחות בגובה של הר קצף בקפוצ'ינו גדול.
מה שהחל כסייד קיק של מסעדת פרדיסו האיטלקית, קיבל מקום של כבוד משלו. המקום נמצא ממש ליד מסעדת האם ונקרא איך לא, טירמיסו די פרדיסו (Tiramissu di Paradiso). הגענו כרבע שעה לפני הפתיחה ובחוץ היתה התגודדות של אנשים. נרגענו כי הכנו את עצמנו לתור ארוך ומייגע.
לא תקבלו כאן וייב של ארץ המגף וגם לא שולחנות עם מפות משובצות. בבר הטירמיסו הקטן יחכה "חור בקיר" עם מגירה שממנה יגיח הקינוח שבחרתם. הבעלים כך נראה, לא רוצה לעשות לנו חיים קשים וההתלבטות כאן היא בין מנות אישיות של טירמיסו קלאסי, טירמיסו פיסטוק וגם אחד כזה עם פטל (34-39 שקלים למנה). בהמשך, כך מבטיחים לנו במקום, נוכל לקחת הביתה עוגות טירמיסו במשקל.
בתפריט המשקאות תמצאו גזוז בטעמים של פסיפלורה-תפוז, תות-בננה וגם ליים-נענע (41 שקלים לגרסה האלכוהולית). בחרנו לוותר עליהם כי ברז האספרסו שבמקום היה נראה מבטיח וגם קיים. האספרסו מרטיני שבחרנו היה טעים, מריר וחזק - בדיוק כמו שהיינו מצפים מהמשקה שמשלב שתי אהבות – קפה ואלכוהול. בחרנו בטירמיסו הקלאסי ובטרמיסו עם פטל.
טירמיסו הקלאסי היה טעים וטוב. הקינוח הפוטוגני איזן בצורה מושלמת בין המתיקות המעודנת של גבינת המסקרפונה, המרירות של קפה והבישקוטים שחיכו בתחתית. למנה העשירה היה מרקם קרמי עם מינון טעמים סופר מדויק. אהבנו מאוד את המנה הקלאסית והלא מתחכמת. לגבי הטרמיסו פטל הדעות היו חלוקות. היה מי שעף על פרץ היצירתיות והשילוב הטעמים החמצמץ שסיפק הפטל והמתוק שהיה באחריות יתר המרכיבים.
תוך כדי בליסה גילינו שאם תגיעו למסעדת האם ותזמינו טירמיסו לקינוח בסוף הארוחה, המלצר ישגר אתכם היישר ל"חור שבקיר" ולתפריט הקינוחים. לא כל כך הבנו את הקונספט אבל כבר קיבלנו את מנת הסוכר המתבקשת אז לא באמת התעכבנו על העניין.