"כולה": הקולינריה החברתית ששוזרת תקווה בלב ירושלים

"כולה", מיזם קולינרי-חברתי מבית האגודה לבריאות הציבור, הופך את השוליים למרכז. מיום התנדבות מרגש עם עובדי "באייר", דרך ערב השקה עוצמתי של קהילת "תושיה" למשפחות הלומי הקרב, ועד לאירועי סוכות קסומים

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
מיזם "כולה – קולינריה חברתית"
מיזם "כולה – קולינריה חברתית" | צילום: האגודה לבריאות הציבור

על הנייר, מיזם "כולה – קולינריה חברתית" מבית האגודה לבריאות הציבור עשוי להיראות כמו עוד מפעל מוגן למתמודדי נפש, המופעל בשיתוף משרד הבריאות בירושלים ומכשיר את משתתפיו להשתלבות בעולם התעסוקה והקולינריה. אבל כשצוללים מעט פנימה, מבינים ש"כולה" רחוקה שנות אור מההגדרות היבשות. אכן מדובר במפעל מוגן, אך ייחודו טמון בקסם של המפגש האנושי, ביכולת לפרוץ את גבולות המגבלה, לנפץ את שקיפותם של המשתקמים ולביא לידי ביטוי יצירה מקורית. זהו מרחב בטוח, המאפשר לכל אחד לזרוח באור הייחודי שלו.

מפגשים של נתינה וחוסן

כדי להבין את גודל הבשורה, כדאי להתעכב על אירועי פתיחת השנה של המיזם. הסנונית הראשונה הייתה יום התנדבות מיוחד של עובדי חברת "באייר" ישראל בסניף הראשי של "כולה" במרכז פסגה בירושלים – חיבור שנולד באמצעות הקרן לירושלים. היום נפתח בעשייה משותפת של מתנדבי החברה והמשתקמים שמגיעים ל"כולה" מדי יום. יחד הם הכינו מארזי חג מושקעים למשפחות הלומי הקרב בעיר, וסיימו בארוחה חגיגית ובהרמת כוסית לכבוד השנה החדשה.

עלייה לרגל למפגש  אנושי וקולינרי בסוכה של "כולה"

אם בירושלים עסקינן, אי אפשר לסיים את חודש תשרי בלי עלייה לרגל. במהלך ימי חול המועד סוכות, יארחו משתקמי "כולה" את הבאים בשערי חצר בית ליטבינובסקי עם תפריט מיוחד ושפע של פעילויות לילדים ולקהילה הרחבה.

יסמין נחום, מנכ"לית האגודה לבריאות הציבור, משתפת: "האגודה מפעילה מעל 50 שנה מערך מענים בתחומים שונים לקהלי יעד הנמנים עם השקופים שבחברה, בהם מתמודדי נפש ופוסט-טראומה. מיזם 'כולה' מאפשר לנו ליצור חיבורים עוצמתיים שמחברים את השוליים למרכז ואת הפרט לקהילה. כשאני רואה את התהליך שעוברים המשתקמים ואת הערך האדיר שהם מביאים לכלל הציבור, אני מתמלאת בגאווה בתמי קריספין המובילה את המיזם במקצועיות ובאנושיות, בצוות המקצועי ובמשתקמים עצמם. אני מודה על הזכות להיות שותפה למה שאני מקווה שיהפוך למובן מאליו עבור כולנו".

סיפור העשייה של מיזם "כולה" בירושלים הוא הרבה מעבר לסיפורו של מפעל מוגן. זהו סיפורה של חברה המאפשרת לכל אדם לזרוח באור מיוחד ולהביא אל קדמת הבמה את הערך המוסף שלו, חברה שיוצרת חיבורים, שוזרת חלומות ומתבלת את חיינו בקסם, בתקווה ובאהבה.

תגיות:
ירושלים
/
מתמודדי נפש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף