די לחרמות די לאלימות די לבריונות: תערוכת לשון הרע לא מדבר אלי בעזריאלי

תערוכה חדשה בעזריאלי תל אביב מציבה חזית ברורה נגד חרמות ובריונות. עומר אדם, בר רפאלי, עומר ושלי שם טוב ועוד עשרות מובילי דעה עיצבו סווטשירטים עם מסר אישי נגד שיח פוגעני שיימכרו בפופ-אפ מיוחד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סטטיק בתערוכת לשון הרע לא מדבר אליי
סטטיק בתערוכת לשון הרע לא מדבר אליי | צילום: ניר סלקמן
4
גלריה

בתקופה שבה השיח הציבורי והדיגיטלי הופך טעון ורגיש יותר, קניון עזריאלי תל אביב, בשיתוף עמותת "לשון הרע לא מדבר אליי" ובהובלת איש העסקים דוד הלפרין, משיקים תערוכה חברתית-תרבותית ייחודית המוקדשת למאבק בבריונות, חרמות ואלימות מילולית, ומבקשת להציב קול של אחריות, בחירה ומודעות לכוחן של מילים.

תערוכת לשון הרע די לחרמות בקניון עזריאלי תל אביב
תערוכת לשון הרע די לחרמות בקניון עזריאלי תל אביב | צילום: אור גפן
עומר אדם בתערוכת לשון הרע לא מדבר אליי
עומר אדם בתערוכת לשון הרע לא מדבר אליי | צילום: ניר סלקמן

הפרויקט נערך בשיתוף היזם דוד הלפרין, מייסד המיזם "לשון הרע לא מדבר אליי", ובניהולה האמנותי של האוצרת והמפיקה גילי סיוון כהן. במרכז התערוכה מוצגות יצירות אמנות בדמות סווטשרטים שנוצרו בתהליך עבודה משותף בין האמנית אריאל תמר לבין המשתתפים. כל אחד ממובילי הדעה ניסח את המסר האישי שלו נגד לשון הרע ואלימות מילולית, ואריאל תרגמה את האמירות לשפה חזותית ייחודית על גבי הבד. התוצאה היא סדרת פריטים חד-פעמיים המשלבים קול אישי עם ביטוי אמנותי, והופכים אמירה פרטית להצהרה ציבורית.

תערוכת לשון הרע די לחרמות בקניון עזריאלי תל אביב
תערוכת לשון הרע די לחרמות בקניון עזריאלי תל אביב | צילום: אור גפן

במקביל לתערוכה יוקם פופ-אפ ייעודי של "לשון הרע לא מדבר אליי" בקניון עזריאלי תל אביב, במסגרתו ניתן יהיה לרכוש חלק מהסווטשרטים המקוריים במחיר של 150 שקלים. כל ההכנסות יועברו לעמותה.

תגיות:
תערוכה
/
נוער
/
עזריאלי
/
בריונות
/
לשון הרע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף