שקשוקה היא אחת מארוחות הבוקר האהובות בישראל: שילוב מנצח של ביצים רכות שמתבשלות ברוטב עגבניות מתובל, שממש כיף לטבול בו חלה חמה ולנגב בהנאה. מקורה של השקשוקה הוא בצפון אפריקה – באזור לוב וטוניס. ביחד עם העלייה היהודית, משם הגיעה השקשוקה ארצה ומהר מאוד תפסה מקום של כבוד והפכה לקלאסיקה ישראלית.
תפריט הספיישל יכלול שקשוקות במסע סביב העולם, עם הפרשנות של בנדיקט למנה האהובה. כמו כן, לראשונה בישראל יגישו בבנדיקט שקשוקה הודית טבעונית הכוללת ביצי "Yo-Egg" טבעוניות עלומות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד ותבלינים הודיים, קרם קוקוס, אפונה וכרובית מטוגנת.
כל השקשוקות יוגשו בליווי מנת ניגוב מתאימה - התאילנדית וההודית עם לחמניות סטיקי רייס, המקסיקנית שמגיעה עם נאצ'וס ועוד. חלקן תוגשנה עם חלה טרייה אישית ממאפיית בנדיקט.
בין השקשוקות שיוגשו: