שוק צריכת הקפה משתנה בשנים האחרונות בארץ ובעולם כולו, יותר ויותר צרכנים מבקשים להעשיר את הידע שלהם בנושאי הקפה, ולמצוא בבית הקפה השכונתי שלהם קפה טרי עם טעמים מדויקים ובאיכות גבוהה שיתאים לטעמם האישי. אחד הפרמטרים המשפיעים ביותר על טריות הקפה היא מועד הקלייה – ככל שהקלייה סמוכה יותר למועד הכנת הקפה, איכות הקפה גבוהה יותר. בארץ, מרבית בתי הקפה אינם קולים בבית העסק בגלל שלוש סיבות עיקריות: הידע והמקצועיות הנדרשים לביצוע קלייה, עלויות גבוהות של ציוד הקלייה והמעשה הרב הנדרש בנקודת הקלייה.