בעקבות עתירת ליעד אילני: בית המשפט הקפיא 2 מיליון שקל סיוע למכבי עירוני רמת גן

בית המשפט לעניינים מנהליים הוציא צו ביניים המקפיא את הסיוע הכספי של 2 מיליון שקלים למכבי עירוני רמת גן. זאת בעקבות עתירת ראש האופוזיציה ליעד אילני. דיון במעמד שני הצדדים נקבע ל-5 במרץ

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
ליעד אילני
ליעד אילני | צילום: ראובן קופיצ'ינסקי

בית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב הוציא צו ביניים במעמד צד אחד, המקפיא את הסיוע הכספי המיוחד של העירייה, בסך שני מיליון שקלים למכבי עירוני רמת גן. זאת, בעקבות עתירה שהגיש ראש האופוזיציה, ליעד אילני.

בית המשפט קבע ל-5 במרץ דיון במעמד שני הצדדים.

בעקבות חובות כספיים של מכבי עירוני רמת גן, אושר בישיבת המועצה, ברוב קולות, סיוע מיוחד בסך שני מיליון שקלים.

הטענה הייתה, בין היתר, שבשל העתקת משחקי הבית של הקבוצה במסגרת האירופאית מחוץ לישראל, נוצר החוב הכספי וללא מתן סיוע מיידי, עלולה להיות פגיעה בפעילות מחלקת הנוער.

עוד הובהר כי עורך דין ורואה חשבון חיצוניים שמונו, יפעלו בתום העונה למציאת גורם חדש שיקח על עצמו את הקבוצה, והסיוע הכספי יקוזז לפחות בחלקו על ידי הערבות הכספית שניתנה לקבוצה ברשות לבקרה תקציבית.

בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד ד"ר מתן גוטמן, נטען, בין היתר, כי העירייה לא קבעה תבחין שוויוני והדבר מהווה הפרה בוטה לכאורה של נוהל התמיכות של משרד הפנים.

תגיות:
ליעד אילני
/
מכבי רמת גן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף