עיריית גבעתיים הודיעה כי חגיגות יום העצמאות בעיר לא יתקיימו השנה במתכונתן הרגילה, זאת על רקע מגבלות ביטחוניות ואי ודאות באשר לימים הקרובים.
לדבריו, לצד מגבלת הקהל, קיימים גם קשיים לוגיסטיים וכלכליים בהפקת האירועים, בהם הקמת במות והתקשרויות עם ספקים, לנוכח חוסר הוודאות.
בהתאם לכך, הוחלט כי החגיגות המרכזיות לציון יום העצמאות ה-78 של מדינת ישראל יידחו למועד מאוחר יותר, שבו ניתן יהיה לקיים אירוע רחב היקף. עם זאת, בעירייה מציינים כי צפוי להתקיים ערב שירה בציבור במתכונת מצומצמת, ככל הנראה בבית ראשונים, בדומה לשנים קודמות.
גם הטקס המרכזי לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה ייערך השנה במתכונת שונה, וככל הנראה יתקיים באולם תיאטרון גבעתיים. פרטים נוספים צפויים להתפרסם בהמשך.
בעירייה מדגישים כי ההחלטה התקבלה הן בהתאם להנחיות פיקוד העורף והן מתוך סולידריות עם תושבי הצפון, אשר נכון לעכשיו אינם נהנים מהפסקת אש.
בתוך כך, טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה יתקיים כמתוכנן מחר בשעה 20:00 בתיאטרון גבעתיים.