ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, השתתף בוועידת Muni-Expo לצד שר התרבות והספורט מיקי זוהר וראש מועצת עין קנייא, אייל מוגרבי, במושב שעסק בשותפות בין השלטון המרכזי לשלטון המקומי. במהלך הדיון נשאל קוניק על תחומים שבהם ראשי רשויות נושאים באחריות מול התושבים, אך אינם מקבלים את הכלים הדרושים להוביל בהם.
קוניק בחר להתמקד בתחום החינוך. "הנושא הכי ברור וקריטי זה נושא החינוך", אמר. "אנחנו לא קובעים שום דבר כמעט. לא על הגננות, השכר, ההכשרה והשיבוץ". לדבריו, סוגיות כמו איחוד כיתות נמצאות בסמכות משרד החינוך, אך התושבים פונים בכל זאת לעירייה. "בסוף התושבים באים אליי ולא מפנימים שזה לא קשור לעירייה. למשרד החינוך יש תקנים ואנחנו רואים שהעסק הזה מתפרק", טען.
קוניק לא חסך בביקורתו על מצב המערכת: "מערכת החינוך פשטה את הרגל מזמן. הילדים מקבלים מוצר שלא מתאים לימים האלה". הוא הוסיף כי "השרים ובעלי תפקידים אחרים לא מוותרים על הסמכות שלהם", וקרא לשינוי בחלוקת הסמכויות: "כשיטה, השלטון המרכזי צריך להיות רגולטור ומפקח, ואם אני יכול לגייס מורים טובים ולממן להם שכר, אני לא צריך להיות עצור בגלל ההסתדרות".