אי אפשר להישאר אדישים לנוכח התיעודים הקשים שמתפרסמים הבוקר (ראשון) מזירת הנפילה בצפון תל אביב. בתיעודים שרצים ברשתות החברתיות נראה יואב אליאסי, המוכר בכינויו "הצל" – זמר ופעיל ימין בולט, כשהוא לובש מדי משטרה של כיתת הכוננות, ומנהל בפועל את הגישה לזירה תוך שהוא מבצע סלקציה לעיתונאים – ובעיקר לערבים שביניהם.
בקטע שתועד ונפוץ במהירות, נראה אליאסי עומד בראש גרם מדרגות בבניין הפגוע, חוסם בגופו את הכניסה ומונע מעבר מכתבים ערביים. הוא נשמע פונה אל אחד מהם ואומר: "רק מי שישראלי יכול לעבור. אתה ישראלי? תעבור".
"הצל" על מדי משטרה מחליט שמי שעיתונאי ישראלי יכול להיכנס לזירת הנפילה בתל אביב ומי שלא עיתונאי ישראלי - מעוכב בצד.
— Josh Breiner (@JoshBreiner) June 22, 2025
בסוף בא דובר משטרת ת"א, קצין משטרה שלא קיבל את הדרגות מבן גביר, והכניס את *כל* העיתונאים.
למה האיש הזה מנהל זירות? pic.twitter.com/jwyRopCRzT
התקרית הסתיימה רק כשהגיע למקום דובר משטרת תל אביב, ששם קץ לאירוע החריג והורה להכניס את כל העיתונאים לזירה – ללא אפליה.
בעקבות ההתנהלות החמורה, ארגון העיתונאים פנה בדחיפות לדובר מחוז תל אביב, ובמשטרה הודיעו כי כיתות הכוננות לא יבואו עוד במגע עם עיתונאים באירועים ביטחוניים.
כזכור, אליאסי משרת מזה כשנתיים בכיתת הכוננות של תל אביב – אחת מתוך 15 הפועלות בעיר. ביולי 2023 קיבל דרגת ייצוג של פקד במשטרה, והוא נחשב מקורב לשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.