הרב דרוקמן: "מי שאומר שהיו סקילות זה רק עמי ארצות שלא יודעים כלום"

הרב חיים דרוקמן, מראשי רבני הציונות הדתית, הגן על דברי בצלאל סמוטריץ': "לא יודע מה נבהלים מדוד ושלמה המלך, מי שמכיר יודע שמשפט התורה הוא הצודק ביותר"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הרב חיים דרוקמן
הרב חיים דרוקמן | צילום: יעקב כהן, פלאש 90

"מי שאומר שהיו סקילות זה רק עמי ארצות שלא יודעים כלום", המשיך הרב ואמר, "מי שמכיר יודע שמשפט התורה הוא הצודק ביותר. רק עכשיו יצאו שני ספרי משפט של הרב הרצוג זצ"ל, הרב הראשי למדינת ישראל לשעבר. יש ספרים שלמים על המשפט העברי. מי שמדבר כך על המשפט העברי הוא לא יודע מה הוא שח. הוא לא מכיר".

הרב דרוקמן המשיך ואמר כי "אני מאמין שמשפט התורה צריך לפעול במדינה, אין אדם מאמין שלא חושב כך, אתם לא יודעים בכלל מה זה. תלמדו ותדעו שיש זכויות לנשים. שיוויון מלא, תלוי איזה שיוויון, אבל וודאי שיוויון. איזה עליהום. אין עונשים לפי התורה זה רק כדי להגיד את החומרה של הדבר. גם כאשר הייתה סנהדרין למדינת ישראל אומרת המשנה שסנהדרין שהרגה פעם בשבעים שנה הייתה נקראת חובלנית".

תגיות:
בצלאל סמוטריץ'
/
הרב חיים דרוקמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף