בית כנסת במודיעין עילית חולל: ספרי תורה ניזוקו וכלי כסף נגנבו

אלמונים פרצו את ארון הקודש בבית הכנסת באיאן, השחיתו ספרי תורה וגנבו רימונים המעטרים אותם. סגן שר החינוך ישראל פרוש: "נבלה נעשתה בישראל"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
ארון הקודש הפרוץ בבית הכנסת באיאן במודיעין עילית
ארון הקודש הפרוץ בבית הכנסת באיאן במודיעין עילית | צילום: דוברות המשטרה
2
גלריה

המפללים הזעיקו את המשטרה וחוקרים שהגיעו למקום פתחו בחקירה לבירור נסיבות האירוע, לרבות איסוף מצצאים פורנזיים, ובסריקות בניסיון להתחקות אח חשודים. החקירה בראשיתה.

בית הכנסת באיאן שהשחות. צילום: דוברות המשטרה
בית הכנסת באיאן שהשחות. צילום: דוברות המשטרה | בית הכנסת באיאן שהשחות. צילום: דוברות המשטרה

סגן שר הבריאות ח”כ יעקב ליצמן, הגיב לתאירוע ואמר כי "הלב מסרב להאמין נוכח הפגיעה הקשה וביזוי הקודש בבית הכנסת באיאן במודיעין עילית. המקרה הנורא מחייב חקירה דחופה כדי להגיע לפורעים שביצעו את הפשע". סגן שר החינוך, ישראל פרוש אמר כי "נבלה נעשתה בישראל, מזעזע וכואב לראות את ההצתה במזיד של ארון הקודש. אני נמצא בקשר עם מפקד המחוז משה ברקת שנמצא במקום, כדי לזרז את החקירה ולהגיע לפושעים שעשו את המעשה הנבזה הזה".

תגיות:
בית כנסת
/
מודיעין עילית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף