בעולם שבו אייל שני מכניס ספגטי בולונז לפיתה ומוכר אותה ב־44 שקלים, אין זה פלא שהרכבת ממשיכה לדהור – באקסטרים. ב"מרלן", בר בורגר חדש יחסית בתל אביב, שהגיע מגבעתיים, משיקים סדרת פרייד צ'יקן אקסטרימית. אחת המנות, לדוגמה, כוללת מק אנד צ'יז. איך הטעמים משתלבים? מיד נגיע לזה.
שילוב בין חזה עוף מטוגן לפסטה עם גבינה מוכר ונפוץ בעולם בשלל פוזיציות. בזמן שכולנו גדלנו על שניצל עם פסטה ברוטב עגבניות, מי שאיננו שומר כשרות יכול בקלות להעדיף את אותו השניצל עם פסטה ברוטב גבינה. וכך, בזמן שהעולם הולך ומשתגע, הגיעו מנות קיצוניות יותר, כמו פרייד צ'יקן ממולא במק אנד צ'יז; ולהפך – קציצת מק אנד צ'יז ממולאת בפרייד צ'יקן. מה רבו מעשיך השם.
כאן, ב"מרלן", בוחרים באופציה השמרנית יותר בעיניי העולם, בעוד שעבור הישראלים זו מנה מהפכנית. בכל מקרה, אני לא זוכר שראיתי כמותה בישראל: חזה עוף מטוגן בלחמניית המבורגר, עם כל התוספות, כשרגע לפני שהחלק העליון נסגר נוספת ערמה של פסטה גבינתית, חמה ודביקה (64 שקל). השילוב, אם תהיתם, מעניין. הקראנצ'יות של ציפוי העוף שבירה וכיפית, בעוד שהפסטה השמנונית מעליה היא אנטיתזה – רכה, עדינה, מתמסרת. לא בטוח שזה הטופיק המועדף עליי באופן אישי, אבל בהחלט אפשר להבין את מי שעף על העוף הזה. בתי הטינאייג'רית, למשל, העדיפה את המק אנד צ'יז על פני המבורגר, וכל ביס, כמו בפרסומת ההיא של רד בול, נתן לה כנפיים.
בתפריט מוצעות מנות נוספות על בסיס פרייד צ'יקן, בהן שילוב דרום קוריאני פרוע – Korean Fried Chicken הכולל כוסברה, כרוב בחמאת בוטנים ורוטב קוריאני חריף (62 שקל); Brave Fried Chicken עם ריבת צ'ילי חריף וצ'דר (62 שקל); ו־Classic Fried Chicken עם איולי שום, מלפפון חמוץ וקולסלאו (60 שקל). .
שני הילדים הקטנים יותר, שהמורכבות הזו אקסטרימית עבורם, העדיפו להפריד: למנה ראשונה ביקשו מק אנד צ'יז ואכלו בתיאבון רב, למנה שנייה נאגטס מושחת וכיפי. עם קטשופ. לפעמים בייסיק זה הכי.
"מרלן", שדרות בן ציון 2 (מול דיזנגוף סנטר), תל אביב. הזמנות ב־ONTOPO (לא כשר)