מחקר חדש טוען: בני ישראל לא ברחו ממצרים - הם גורשו ממנה

לדברי פרופ' ישראל קנוהל מהאוניברסיטה העברית, משה ניסה להשתלט על מצרים בעזרת תומכיו וצבא שכיר שגייס מבחוץ: "ממצאים חדשים ימשיכו להתגלות"

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה
המחקר רחוק מלהסתיים. סדר פסח. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
המחקר רחוק מלהסתיים. סדר פסח. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90 | המחקר רחוק מלהסתיים. סדר פסח. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

"בפפירוס האריס מסופר כי ארץ מצרים הייתה מוזנחת ולא היה לה שליט. בכל אזור שלט פקיד או מלך מקומי, שרבו ורצחו זה את זה, ורעב הכה באזור.

המחקר על אודות סיפור יציאת מצרים המסתורי רחוק מלהסתיים. "יש גישות שונות במחקר", מציין קנוהל. "יש מי שסוברים שהסיפור לא היה ולא נברא, שזאת אגדה. אני חושב שהייתה קבוצה משמעותית מאוד בעם ישראל שעברה את החוויה של העבדות במצרים וגם את חוויית ניסיון ההשתלטות והגירוש. ממצאים חדשים ימשיכו להתגלות ואולי ישפכו אור נוסף על מה שקרה".

תגיות:
ליל הסדר
/
פסח
/
משה רבינו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף