תקלת כשרות חמורה ברחבי הארץ: בשר טרף הגיע לעשרות עסקים ומסעדות

בתי העסק נאלצו מאז סוף שבוע להכשיר מחדש את המטבחים, לאחר שמפעל בנהריה שיווק את הבשר הטרף לאותם מקומות. גורם ברבנות אמר כי במפעל נמצא כחצי מיליון טון בשר שאינו כשר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מסעדה (אילוסטרציה)
מסעדה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

מסעדות, אולמות אירועים, קצביות, אטליזים ובתי מלון ברחבי הארץ נאלצו מאז סוף שבוע להכשיר מחדש את המטבח והכלים שבהם הכינו אוכל עבור לקוחותיהם. זאת, לאחר שהרבנות הראשית לישראל הודיעה כי מצאה בשר טרף במפעל "הכהנים" בנהריה, אותו שיווק לאותם מקומות כבשר כביכול כשר. בהודעה שפרסמה הרבנות הראשית נטען כי היא הסירה את תעודת הכשרות מהמפעל "עקב מציאת טריפות".

הגילוי נחשף לאחר ביקור של מפקח הרבנות באטליז מקומי בצפון. במהלך הבדיקה התברר כי בעל המקום החזיק בשר שאינו כשר שמקורו במפעל בנהריה. לאור חומרת הממצאים, הגיעו נציגי הרבנות בנהריה למפעל, ובחיפוש שנערך במקום, כך נטען, איתרו בשר טריפה.

גורם ברבנות אמר כי בשתי הבדיקות שהיו לטענתו "מדגמיות" נמצא כחצי מיליון טון בשר שאינו כשר, וזאת מבלי שנאמדה כמות הבשר מסוג דומה ששווקה כבר לעסקים ברחבי הארץ.

כך נוצר מצב שעשרות בעלי עסקים, בהם מסעדות, בתי מלון ואולמות אירועים - נאלצו מאז סוף שבוע להכשיר מחדש את כליהם והמטבחים שבהם נעשה שימוש בבשר מהמפעל המדובר. הרב משה צבי בוחבוט, רב העיר טבריה, פרסם הודעה לכל "בתי האוכל, מסעדות, קצביות, איטליזים ובתי מלון להשהות את השימוש" בבשר עד לבירור סופי של הרבנות הראשית את המקרה.

במקומות אחרים, בהם העיר אור יהודה, הידיעה על כך הצליחה להכניס את הציבור לפאניקה, ורבה הראשי, הרב ציון כהן, פרסם הודעה חריגה על כך שאולם אירועים "ערך בדיקה רטרואקטיבית מעמיקה ומקיפה" ובה התברר כי בפעם האחרונה שקיבל בשרים ממשווק זה, "היה למעלה משנה" ולכן קבע כי "אין כל חשש בכשרות של האולם".

אסף ענבר, רכז היחידה להונאה בכשרות של הרבנות הראשית שהיה מעורב בתפיסה, טען כי "ניסיון העבר מלמד כי במקרה של תפיסת הונאה מסוג זה ישנה חשיבות עצומה לעבודה מהירה בשטח, שכן מייד לאחר ההלם הראשוני בעל העסק עלול לפעול להעלמת הממצאים. דרשנו וקיבלנו מבעל העסק את רשימת הלקוחות המלאה שלו וכעת אנו פועלים בשיתוף הרבנויות המקומיות על מנת לוודא בלימה של הפצת התוצרת הטריפה ויידוע הצרכנים ככל הנדרש". אסף הוסיף כי "מדובר בהונאת כשרות מורכבת שכן בוצע ערבוב של בשר טרף וכשר, דבר המקשה על גילוי מקרים אלו".

הרב רפי יוחאי, מנהל תחום אכיפה וסגן מנהל אגף הכשרות הארצי, אמר: "מחלקת ההונאה בכשרות פועלת ביעילות הודות לדיווחים יומיומיים המתקבלים ממשגיחים, מפקחים ורבני הערכים המקומיים בכל מקרה של חשד. המפקח ושאר המעורבים מנעו הגעת טריפות לאלפי צרכנים".

תגיות:
רבנות
/
כשרות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף