רוצים 315 סיבות לביטול המשפט נגד נתניהו? הן מופיעות בכתב האישום שהגישה הפרקליטות. שם, בכתב האישום, מצוינים 315 מקרים שעל פי הפרקליטות הם מתת וטובת הנאה שקיבל נתניהו בצורת סיקור אוהד או פרסום או ביטול פרסום של קטעים באתר "וואלה!" אי אז.
315 פעמים בדקו ישראלים טובים, ישראלים שחושבים שצריך מינימום של צדק בחיינו, את המקרים שאותם ציינו תובעי הפרקליטות בכתב האישום.

עדות חפץ מחלישה את תיק 4,000? | תוצאות סקר "מעריב אונליין"

התברר, לטענתם, שכל מקרה ומקרה מופרך. האם קשה לבדוק ולגלות זאת? לא. קל מאוד. תוכלו לעשות קסם יפה: גלה את תפירת התיק במו ידיך. זה יכול להיות משחק משפחתי מעניין וחינוכי. תוכלו לקרוא בכתב האישום על אחד מ־315 המקרים לפי בחירתכם, ואז לבדוק בעצמכם מה באמת קרה. זה קל.

השיא הוא שתגלו עשרות סעיפים שבהם כתוב בכתב האישום שאנשי נתניהו ביקשו להסיר ידיעה, ובסיום סעיף ההאשמה אף כתוב: הדרישה נענתה. אלא שאתם בודקים ומגלים שהידיעה לא נעלמה ולא נעליים ולא מגפיים. היא שם. אתם מגלים גם שאם הייתה היענות לפרסום ידיעה כלשהי, היא כלל לא חריגה, כי זו ידיעה שהופיעה בכל מקום בתקשורת.

מדובר ברגע תדהמה שעליו סיפר לי אחד האנשים הצעירים שהשתתף במעקב הזה. הוא עוסק בתקשורת טלוויזיונית, תושב גוש דן. הרגע הזה, שבו הוא בדק את אחד מסעיפי האישום שציין שבקשת הסרת ידיעה מהאתר שבבעלות אלוביץ' נענתה, ואז הוא הקיש במחשב, ומול עיניו הופיעה הידיעה, שחור וצבעים על גבי מסך, כי היא לא הוסרה עד היום - היה רגע מדהים עבורו. זה רגע שבו לא צריך להיות מומחה במשפטים או בעיתונות, השקר של כתב האישום פשוט שם מול העיניים, מוחשי.

מיהם האנשים שטרחו לבדוק מה כתוב בכתב האישום? מוביל המיזם הוא גיא לוי, בן 44, נשוי פלוס שלושה, גר בבאר שבע. שאלתיו מה גרם לו להתגייס לתחקיר הזה? הוא סיפר: אחרי שהוגש כתב האישום התפרסמה גם התגובה של ההגנה. ישבתי לילה שלם וקראתי את 240 העמודים האלה. חיכיתי עד הבוקר, ואמרתי לעצמי: עכשיו כל הכותרות ידווחו על הדברים המדהימים שקראתי בתוך כתב ההגנה. חיכיתי יום וחיכיתי שלושה וכלום לא קרה.

אמרתי לעצמי: אכתוב את זה בפייסבוק. זה הגיע לתפוצה מטורפת. אחרי כן, כאשר הפרקליטות הגישה את הנספח לכתב האישום, ובו 315 סעיפים שלפי טענת התביעה הם ההיענות החריגה, אמרתי לעצמי: אקרא מה הם הסעיפים האלה. הגעתי לסעיף 11, שתיאר מקרה בו שרה נתניהו דורגה במגזין הבינלאומי “פורבס” כאישה המשפיעה ביותר בישראל בשנת 2013, ואת הדרישה לסקר זאת ב”וואלה!”.

שרה נתניהו (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)
שרה נתניהו (צילום: אוליבייה פיטוסי, פלאש 90)


למה נעצרתי דווקא בזה? כי זכרתי כתבה בנושא שראיתי בטלוויזיה, בחדשות בערוץ 2. אמרתי לעצמי רגע, אם זה היה בחדשות בטלוויזיה, מה חריג בכך שזה פורסם באתר “וואלה!”? החלטתי לבדוק ולחפש את הידיעה הזו ב”וואלה!”. מצאתי את הידיעה המקורית שפורסמה שם ב־2013. אני קורא את מעט השורות שהופיעו, והן שליליות. אין מילה טובה אחת על שרה. אני ממשיך לבדוק ורואה שהידיעה ששרה נתניהו נבחרה על ידי “פורבס” פורסמה בכל מקום.

ברדיו, בעיתונות, בטלוויזיה. המשכתי לבדוק וראיתי שב”וואלה!” כותבים כל שנה מי האישה המשפיעה בישראל על פי “פורבס”. אמרתי לעצמי: טוב, אבל איך אני בודק את כל 315 הסעיפים בצורה יסודית? גייסתי את מושיק קוברסקי ואת ד”ר עדי סבו ואת משה מלל, וביחד גייסנו 47 מתנדבים נוספים והתחלנו לעבוד.

נדהמנו לגלות שהמתנדבים שבדקו התחילו לומר: “רגע, זה לא מופיע באתר”. בכתב האישום היה כתוב, למשל, שיש בקשה להכניס לכתבה ציטוט שראש הממשלה ורעייתו התקבלו על ידי הקהל בחום והתלהבות. זו הייתה כתבה על המימונה ביבנה. אתה נכנס לכתבה, מוזכרים שם כל הפוליטיקאים, גם ביבי ורעייתו, ולא כתוב שהם התקבלו בחום ובהתלהבות. כלום. אז איך הדרישה נענתה?


עד כאן מעט דבריו. הם מנוסחים בצמצום במילים האלה באתר שלהם: “במסגרת המחקר של פרויקט 315, גילינו שחלק גדול מ’אירועי הסיקור’ המתוארים בכתב האישום כלל לא קרו. כתבות שנטען שהוסרו, קיימות באתר עד היום. כתבות שנטען שהועלו על פי דרישה מעולם לא עלו, או שעלתה כתבה שלילית ביותר”.


מקרה אחרי מקרה. כל מקרה מציג את הסעיף בכתב האישום, ומולו את הפרכתו במציאות. תוכלו למצוא הכל באופן מאיר עיניים באתר “פרויקט 315”. רק תקישו בגוגל “פרויקט 315”