לקראת סגירה: בצה"ל ערוכים לסיום אחת הזירות הקשות במלחמה

צה״ל מספיק חזק ומספיק נחוש להשמיד את החמאס בג׳בליה והוא יעשה זאת בתוך ימים. עכשיו, כל הסיפור הוא בידי הדרג המדיני

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה
פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
3
גלריה

אם זה היה תלוי בצה״ל, המספר הזה אמור להיות גדול יותר. יתכן שכבר במחזורים הקרובים הבאים המספרים יחצו את 600 הלוחמים, כי זה מה שצה"ל זקוק לו, עוד גדוד הנדסה אחד במינימום. וגם בתוך הגדודים צה״ל מתכוון להגדיל ולהוסיף פלוגות. צה״ל מבין שהוא לא יכול להיות רק ״קטן וחכם״, אלא גם ״גדול וחזק״.

צה''ל ברצועת עזה
צה''ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

הם פעלו בארבע חזיתות תקיפה: על פי דיווחים, חיל האוויר תקפו מספר גדול של מטרות חיזבאללה בסוריה, בהם מחסני אמל״ח. באיו״ש, חיל האוויר תקף חוליות מחבלים. בעזה, חיל האוויר תקף מטרות רבות של חמאס וסייע לכוחות בצפון הרצועה ובציר המסדרון. ובלבנון – חיל האוויר תקף מטרות כדי לסייע לכוחות המתמרנים בדרום המדינה. כשברחבת המסדרים בחולדה צעדו הלוחמים כסופי הכומתה, בשמיים המריאו בלי הפסקה מטוסי הקרב ליעדי התקיפה במזרח התיכון.

במערכת הביטחון מזהים את התהליכים בין לבנון לעזה. ברור לצה״ל כי הסדרה בלבנון תוביל את חמאס לחשב מסלול. בכלל, צה״ל נערך לסגירת האירוע בג׳בליה, המאחז המשמעותי האחרון בצפון עזה. אמנם הלחימה שם היא קשה – הגרעין הקטן והאלים במיוחד מאתגר את הכוחות – אבל בואו לא נתבלבל: דינם של כל אותם המחבלים בג׳בליה נגזר למוות. הם יודעים את זה.

צה״ל מספיק חזק ומספיק נחוש להשמיד את החמאס בג׳בליה והוא יעשה זאת בתוך ימים. עכשיו, כל הסיפור הוא בידי הדרג המדיני. לאן לוקחים את כל הסיפור הזה קדימה. המטרה היא בראש ובראשונה החזרת 101 חטופים, והשנייה החזרת תושבים בביטחון לבתיהם בעוטף ובצפון.

בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

בינתיים בחיל ההנדסה הקרבית כמו בצנחנים, בגולני, בגבעתי כפיר ושריון נערכים לקלוט את מחזור גיוס דצמבר – בינתיים בלי אלפי חרדים, אבל עם צורך למלא את השורות במאות לוחמים חדשים בכל יחידות השדה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
צה"ל
/
לבנון
/
עזה
/
מלחמת חרבות הברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף