לקואליציה אין סיכוי לנצח בבחירות – ולכן היא גם לא תיפול בקרוב | שמואל רוזנר

כרגע, כנראה שלקואליציה אין מספיק בוחרים כדי לנצח. מה שיש לה בשפע זה זמן. היא יכולה להשתמש בזמן שעוד יש לה לכהן כדי לנסות לשנות את התמונה. וזה מה שהיא מנסה לעשות

שמואל רוזנר צילום: ללא
בנימין נתניהו והקואליציה, 2023
בנימין נתניהו והקואליציה, 2023 | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
2
גלריה

איזו קטסטרופה תקצר את ימי הקואליציה? אם לסמוך על המספרים, ולהתעלם לרגע מהדיווחים הנרגשים על חברי כנסת שנגררים להצבעות ממיטת חוליים, זו לא תהיה קטסטרופה שתבוא בקרוב. כל עוד אין לקואליציה סיכוי לנצח בבחירות, וכל עוד לרוב המפלגות בקואליציה יש יותר מה להפסיד מאשר מה להרוויח מבחירות, יש לה דבק חזק. ואין לה סיכוי לנצח בבחירות. לפחות לא לפי מה שאפשר לבחון.

סמוטריץ' ונתניהו בלחיצת יד בהצבעה על חוק הרווחים הכלואים
סמוטריץ' ונתניהו בלחיצת יד בהצבעה על חוק הרווחים הכלואים | צילום: Flash90

אז מה למדנו ממבט על כל הסקרים של תקופת המלחמה? שהחיבור הקואליציוני אמור להיות חזק, אלא אם לראשי המפלגות יש סקרים שמעידים על כך שכמעט כל הסקרים שאנחנו – הציבור – רואים, אינם מדויקים. למיטב ידיעתי, אין להם סקרים כאלה. לא מספיק, ולא מספיק נחרצים.

נכון שיש איזו הצגה של ביטחון (בימין) ושל חרדה (במרכז־שמאל) שגם בבחירות הבאות "ביבי ינצח". ואולי הוא באמת ינצח. אבל נכון לעכשיו, אם זה יקרה, זה יהיה הדבר המאוד לא צפוי (ולא, זה לא "כמו טראמפ". בבחירות האחרונות בארה"ב היה ברור כל הזמן שטראמפ יכול לנצח. וגם בבחירות 2016, שבהן התוצאות כן היו הפתעה, הפער בסקרים בארה"ב לא היה גדול כמו שהוא נראה היום בסקרים אצלנו).

כרגע, כנראה שלקואליציה אין מספיק בוחרים כדי לנצח. מה שיש לה בשפע זה זמן. היא יכולה להשתמש בזמן שעוד יש לה לכהן כדי לנסות לשנות את התמונה. וזה מה שהיא מנסה לעשות. גם כשהיא מתקוטטת.

תגיות:
אופוזיציה
/
קואליציה
/
נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף