איך קרה שרמי דוידיאן הפך מגיבור לאומי לאדם ששווה לעשות עליו תחקירים נוקבים וראיונות קטלניים? דוידיאן הציל צעירים ממסיבת הנובה ב־7 באוקטובר. אדוה דדון התלוותה אליו אז, וסיפרה על מבצעי ההצלה שלו. מאז הוא השיא משואה ומינף את סיפור הגבורה להרצאות בפני ארגונים וחברות.
כשנה וחצי אחרי הטבח, ישראל הפכה מקוטבת ומפולגת יותר מאשר ב־6 באוקטובר, עד כדי כך שגם גיבורים מותגו כביביסטים לעומת רל"ביסטים. רמי דוידיאן התראיין לפני כארבעה חודשים אצל אילה חסון, ופתח תיבת פנדורה. הוא אמר "נמאס לי לשמוע אנשים עם דרגות שעושים סיבובים באולפנים", ובעצם טען שישראל זיו לא באמת סייע במלאכת ההצלה.
אחרי הריאיון קמה מהומה, ואיום בתביעה. דוידיאן התנצל וטען שאולי נסחף בריאיון ההוא וענה תשובה שלא התכוון אליה. בערוץ 13, שנתפס כשמאלני, הכינו תחקיר על דוידיאן, שלפיו דווקא סיפורי ההצלה שלו מוגזמים, מופרכים וברובם לא נכונים. כדי להקדים את ערוץ 13, אופירה ולוינסון, שהם אנטי־ביבי וגם אנטי־ערוץ 13, הזמינו את דוידיאן כדי לעמת אותו עם ממצאי התחקיר שטרם שודר.
אופירה ולוינסון כתשו אותו. הם הטיחו כלפיו שהוא עושה כסף מסיפורי בדים על יום הדמים. "תתמודד עם הביקורות", נזפה בו אופירה, "תענה על השאלות". הצופים הצטמררו.
אחרי שאופירה ולוינסון הבינו שעלו על מסלול קטלני נגד אחד מהגיבורים המפורסמים של התקופה, הם ניסו למזער נזקים. אם היה משהו גרוע יותר מהשיחה הדוחה, זו ההתנצלות המעושה. בתחילת התוכנית הם קראו מהפרומפטר, כמו בטקס סיום שנה.
"בשבוע שעבר התארח פה בתוכנית רמי דוידיאן, מי שהציל צעירים רבים ב־7 באוקטובר", אמרו. "חשוב לנו להבהיר שדוידיאן הוא זה שביקש להגיע לתוכנית בשל התחקיר שעמד להתפרסם עליו". משמע, המרואיין החליט על דעת עצמו להתארח. "הוא זה שביקש שנשאל אותו על כך".
כלומר, השאלות הוכתבו בהזמנה ממנו וצמד המגישים הם לא יותר מאשר סטטיסטים. "אנחנו מעריכים את הגבורה שלך, ולעולם נוקיר לך תודה על כל מה שעשית, כי כל המציל נפש אחת" וכו'. אין בהתנצלות הזאת המילים "סליחה" או "חוזרים בנו". אלא משהו מהונדס, מוכתב. מאוחר יותר לוינסון התנצל בטוויטר.
מוסד ה"התנצלות" עבר רידוד ממש כמו מוסד "לקיחת האחריות". זה משהו שאנשים מדקלמים, כי זה מה שצריך כדי לחתוך הפסדים. גם ה"התנצלות" הפכה למשהו שאומרים ולא באמת מרגישים.
היית מצפה שהמתנצל ילך לאדם שנפגע ויבקש את סליחתו בכנות, ולא יעשה את זה באולפן טלוויזיה כשהמניע הוא בכלל התגובות השליליות מהצופים, ולא הפנמה עמוקה שנעשתה שגיאה. הסליחה אמורה לבוא מהלב, מהרגשה אישית, ולא מהתבוננות על חשבון האינסטגרם ומהכרה שהעוקבים מגיבים, קוטלים ונוטשים.
הניסיון שלה להציג ברשתות מראה מושלם, מוקפד, ארוז ובעיקר צעיר ונוצץ, מדיף ריח של מאמץ בלתי פוסק. בתמונות שלה באינסטגרם אין שום דבר טבעי. הכל גרנדיוזי. גם מספר העוקבים אחריה - כמעט מיליון וחצי - מופרך. למשפיעניות הכי בולטות בארץ יש בערך שליש מכמות העוקבים שלה. אחרי מעיין אדם עוקבים פחות מ־400 אלף, ואחרי עינב בובליל פחות מ־500 אלף.
"יכול להיות שעלה לך", היא הטיחה בדוידיאן, כשברור שהיא זאת שעלה לה. וגם כשהיא מועדת - זה לא הולך לרדת.