סיכום הביקור בוושינגטון: "נתניהו הכניע את עצמו ומסר את סמכותו לטראמפ"

מאמציו של נתניהו להעניק חשיפה תקשורתית לפגישותיו עם הנשיא ולשיחות שקיים עם שרי הקבינט ועם בכירי הממשל חשפו באופן כל כך בולט ומאשר את עוצמתה של התלות המוחלטת של ישראל בארה"ב: "מכר את ישראל לוושינגטון"

שלמה שמיר צילום: ללא
מפגש טראמפ נתניהו
מפגש טראמפ נתניהו | צילום: AP
2
גלריה
\'\'מסר את ישראל ואת האינטרסים שלה לסמכותו של הנשיא טראמפ\'\'. בנימין נתניהו ודונלד טראמפ
\'\'מסר את ישראל ואת האינטרסים שלה לסמכותו של הנשיא טראמפ\'\'. בנימין נתניהו ודונלד טראמפ | צילום: ללא קרדיט

השיאים שראש הממשלה שבר בביקורו בוושינגטון ובבית הלבן קיבלו חשיפה תקשורתית עצומה, במיוחד באמצעי התקשורת בישראל. בצדק. מבחינה תקשורתית, הביקור היה מוצלח. ניצחון מוחלט.

מה שהדיווחים והפרשנויות לא רצו לחשוף, זה שהשיחות שקיים נתניהו עם הנשיא טראמפ ועם שרי הקבינט יצרו שיא לא בדיוק מחמיא. ביקורו הנוכחי של ראש הממשלה נתניהו לא הניב שום רווח מדיני לישראל. שום מהלך אמריקאי משמעותי חדש לטובת ישראל בזירה העולמית, שום בשורה הישג מדיני, שום רווח פוליטי, שום מהלך תועלתי לישראל. לא הפסקת אש ומלחמה בעזה, לא קידום הסכם עם סוריה, אף לא סימן להצטרפות מדינות להסכמי אברהם. כלום. הביקור הזה היה וייזכר כשיא של אפסיות מדינית, של קהות רגשית של עוורון מוסרי. כלום. מאומה. גם ואפילו את קטסטרופת החטופים, נתניהו הפקיד והשאיר לסמכות הבית הלבן. זה לא שיא. זה שפל.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
וושינגטון
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף