"אני לא מבינה", אמרה אישה אפרו־ אמריקאית לעיתונאי שפגש בה לאחר שיצאה מהצבעה מוקדמת בעיר קטנה בטקסס, "אמרו לנו שלדונלד טראמפ אין סיכוי. אז איך זה שפתאום מדברים עליו כעל מועמד שיכול להביס את הילרי קלינטון?". ואכן, לפי דיווח שהתפרסם השבוע ב"ניו יורק טיימס", גורמים בקמפיין של קלינטון חוששים משיעור השתתפות נמוך מאוד בקרב המצביעים האפרו־אמריקאים, שנחשבים למעוז התמיכה בה.
על פי הערכה מוקדמת, שיעורי הצבעה גדולים בקרב אפרו־אמריקאים יבטיחו את ניצחונה של קלינטון בבחירות, אולם לפי נתונים מהצבעות מוקדמות, שהפעם היו בהיקף גדול מבעבר, מורגשת ירידה בהשתתפותם בהצבעות. בקרוליינה הצפונית, למשל, שיעור השתתפותם בהצבעה המוקדמת ירד ב־16%. בפלורידה, מדינת מפתח, היקף ההצבעה ירד ב־15%. בתגובה, הנשיא ברק אובמה מתכונן לקיים אסיפות בחירות בפלורידה ובאוהיו, במטרה לעודד הצבעה.
אלא שהמאמר הזה התפרסם באותו יום שבו דווח על חידוש חקירת ה־FBI בנושא תכתובת האי־מיילים של קלינטון. הדיווח גרם לכמה אמצעי תקשורת אמריקאיים להגדיר אותו בתואר "רעידת אדמה", ולהבהיר שמדובר במכה קשה שתפגע בסיכוייה של קלינטון לנצח. ואז אותו מועמד רפובליקני - שהגיע לשפל לאחר שנחשף כסוטה וכמתעלל בנשים, שהתנהל בצורה פרועה וחסרת מעצורים בעימותים הטלוויזיוניים מול קלינטון, ששחרר הצהרות הזויות ומנותקות כמו "הבחירות הן זיוף והונאה" ו"לא אכיר בתוצאות הבחירות" - הפך בן לילה למועמד שיכול לנצח בבחירות.
הנשיא אובמה כינה השבוע את המהומה שהתעוררה בעקבות הדיווח על החקירה "טעות תמימה שנופחה למשהו מטורף". על המונח "טעות תמימה" אפשר אולי להתווכח, אבל על הקביעה "מטורף" ניתן לחתום בשתי ידיים. הטיפול האובססיבי של אמצעי התקשורת, במיוחד ערוצי הטלוויזיה, בעניין חקירת הבולשת הפדרלית היה ועודנו מוגזם וחסר פרופורציות.
על פי הודעת ראש ה־FBI ג'יימס קומי, מדובר בחקירת התכתובת של אנתוני ווינר, בעלה בנפרד של הומה אבדין, היועצת הקרובה של המועמדת הדמוקרטית, שנחשד בכך ששלח הודעות בעלות אופי מיני לקטינה. אומנם אין שום בסיס לחשדות להתנהלות בלתי חוקית של קלינטון, אבל מי שמקשיב לגל הדיווחים בתקשורת יכול לקבל את הרושם כי ההחלטה לחקור את האי־מיילים הפכה את קלינטון לבלתי ראויה לכהונת הנשיאה ואת טראמפ למתאים ביותר לאכלס את הבית הלבן.
כבר כמעט לא מדברים יותר על התנהגותו של טראמפ כלפי נשים, שכחו להזכיר שהמיליארדר שרץ לנשיאות לא פרסם עדיין את דוחות ההכנסה שלו, מתעלמים מהדיווח שפורסם ב"ניו יורק טיימס" ולפיו הוא חמק במשך שנים מתשלום מס הכנסה, באופן שהוביל את עורכי דינו להזהירו מפני הפרת החוק, פסקו מלהזכיר את היוזמות שהוא הציע להגבלת כניסת מהגרים לארה"ב, ולא מדברים יותר על התוכנית ההזויה שלו להקים חומה בגבול ארה"ב ומקסיקו. וכעת קשה להאמין, אבל עתידה של ארה"ב כולה תלוי בתוצאות חקירת האי־מיילים של מי שכבר הסתבך פעם אחר פעם בשערוריות מין.