יושבים על הגדר

הפסקנו להבחין בין עודף זהירות לחוכמה, וסיכוני העשייה גורמים לנו להסתכן באי עשייה. לאורך זמן המציאות האזורית המתהווה יכולה לקדם אותנו או לפגוע בנו, וככל שנאפשר לשחקנים אחרים לקבוע אותה יתערער מצבנו

קרולין גליק צילום: יח"צ
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

ההתבססות המהירה של הרוסים בסוריה הוציאה את ממשל ברק אובמה משיווי משקל. ביום רביעי פתחו הרוסים במתקפה האווירית הראשונה שלהם במדינה המפורקת, בזמן שמזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי נפגש באו"ם עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב. זמן קצר לפני המפגש קרי עוד טען כי הנוכחות הרוסית בסוריה עשויה להיות דבר חיובי. המילים הללו רק יצאו מפיו, והרוסים התחילו לתקוף יעדים הנשלטים בידי מורדים הנתמכים בידי האמריקאים.

לישראל יש כוח מוגבל בכל הקשור לעיצוב המציאות האסטרטגית שלנו בזירתנו המתהווה. אנחנו לא יכולים להשפיע על התודעה של שכנינו, אבל אנחנו יכולים להשפיע על היכולת שלהם לפגוע בנו, על הרצון שלהם לפגוע בנו, ועל הכוח היחסי של גורמים שונים דרך שילוב מושכל של התערבות והישארות בצד.

עבור ישראלים רבים סיפור השבוע לא היה המתקפה הרוסית בסוריה, אלא הנאום באו"ם של מנהיג אש"ף ויו"ר הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס. פרשנים ופוליטיקאים רבים נחרדו מאיומיו לבטל את הסכמי אוסלו. הממשלה מצדה הדגישה כי הפלסטינים הם האשמים הבלעדיים לקיפאון המדיני, משום סירובם לקיים משא ומתן עם ישראל.

תגיות:
רוסיה בסוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף