טכנוקרטים ערבים
ישראל חייבת לעצור את הסחף ולחשב מסלול מחדש. טוב עשתה שהחזירה היום את המשלחת מדוחא, שאינו אלא אירוע של סחטנות ומשיכת זמן מצד חמאס. הגעתו של סטיב וויטקוף לאירופה היא הזדמנות לשבת מולו ולומר בצורה ברורה כי המתווה הזה של עסקה חלקית אינו עובד, וכי אנו מוכנים ללכת כבר עתה למתווה סיום מלחמה של הכל תמורת הכל. המשמעות היא בין היתר קבלת חלקים מההצעה המצרית, במסגרתה ישלטו ברצועה בשלב הביניים טכנוקרטים ערבים.
שיקום הרצועה הוא הקלף החשוב ביותר בידי ישראל, ועלינו להבטיח שליטה ישראלית מלאה בתהליך, בהסכמה אמריקאית, ולוודא כי חמאס לא יוכל להיות חלק מהתהליך. השליטה בשיקום – שיכלול תוכנית אזרחית מלאה כולל חינוך – תבטיח את פניה של עזה לשנים רבות.
במקביל, ישראל תיערך צבאית על הפרימטר ובכך תוכל להגן על יישובי העוטף מפני פלישה עם אזור ביטחון של 1־1.5 ק"מ, ובתמורה תקבל את כל החטופים והחללים. המחיר שישראל תשלם הוא שבשלב זה הרצועה לא תפורז. לישראל יהיה מכתב צד אמריקאי שיאפשר פעילות צבאית כנגד תשתיות צבאיות.
מבחינה פוליטית, לראש הממשלה יש רוב בממשלה למהלך מסוג זה. הכנסת תצא לפגרה ביום ראשון הקרוב, ונראה כי הבחירות ממילא ייערכו ברבעון הראשון של 2026. לראש הממשלה עדיף להגיע לבחירות עם הסכם סיום מלחמה שמחזיר את כל החטופים, כשהניצחות על חיזבאללה ואיראן עדיין טריים.
הסכם מדיני בהובלת ארה"ב, עם מדינות שמצטרפות להסכמי אברהם, יהווה הישג משמעותי ויאפשר את שיקום הכלכלה והחברה השסועה, שזקוקה גם היא לתהליך שיקום וריפוי.