כאן כדי להבעיר: הבן גביריזם הוא דגל אדום - הרימו אותו | דעה

ממשלה הכוללת את בן גביר לא רק נכנעת לשיח גואה, אלים ומשסע, היא מנרמלת את השיח הזה ומקבעת אותו כלגיטימי. מי שחושב שזה רק רע לערבים ומוצא בכך נחמה – טועה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איתמר בן גביר בפסגת המנהיגים של מעריב. צילום: ג'רוזלם פוסט | צילום:

הטענות לפיהן נער הגבעות החמום התרסן אינן עולות בקנה אחד עם מעשיו והכרזותיו האחרונות. קשה להאמין למהפך בכוונות של מי שרק לאחרונה נופף באקדחו בשייח ג'ראח תוך ניצול חסינותו, או כשהוא רושף דברי בלע נגד בית המשפט, הרמטכ"ל, חיילי צה"ל והקהילה הלהטב"ית. מופעי האלימות של בן גביר הם ה-DNA של מהותו; הוא לא בא לתת מענה למצוקה ולמשבר האמיתי המתמשך של יחסינו עם שכנינו מבחוץ ומבית, הוא כאן כדי להבעיר – זאת ההיסטוריה שלו, ולשם פניו. האיש שחולם לכבוש את כסאו של השר לביטחון פנים, מבקש את קולו של הציבור לממש מאיווי נפש מסוכנים.

רוב הציבור היהודי במדינת ישראל חולק ערכים רבים במשותף. לפוליטיקאים הרצון להפריד ולמשול כדי לחזק את כוחם. ועדיין, רוב אזרחי המדינה מימין ומשמאל מבקשים הנהגה שקולה, מאחדת ומפייסת, שתאפשר ביטחון אישי ומדיני. ממשלה עם בן גביר מכשירה את הדרך לפגיעה בזכויות אזרח, לחתירה לעבר מדינת הלכה, להבערת היחסים בין אזרחים יהודים לערבים, לפגיעה במעמדה של ישראל בקרב מדינות העולם, אבל יותר מכול: היא מסוכנת לנו. ולכן בן גביריזם – הוא דגל אדום. הרימו אותו.

תגיות:
איתמר בן גביר
/
בחירות 2022
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף