פינת "טוב לדעת": כמעט כל ארוחה במטבח הישראלי מכילה כמות גדולה של תבלינים וצמחי תבלין, עם זאת, כמעט אף פעם לא מזכירים את הערך התזונתי הגבוה שיש להם. הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, ציינה בפני מאזיניה בפינת "טוב לדעת" בתוכניתה השבועית את הסגולות הבריאותיות שיש לכמה מהם שנפוצים בצלחת שלנו.

"בזיליקום, אורגנו, פלפל שחור, קינמון, כמון, פפריקה, רוזמרין וטימין, ואפילו עלי דפנה מצטיינים בכמות גדולה של נוגדי חמצון, שעוזרים לנו להילחם במחלות לב, סוכרת וסרטן, והם מחזקים את מערכת החיסון", אמרה רוזמן תחילה. "הכי חשוב – השימוש בהם מפחית צריכת מלח שגורם למחלות בפני עצמו", הוסיפה.

תבלינים (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
תבלינים (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

"במחקר החדש בדקו האם תערובת התבלינים הזאת בכמות גדולה בארוחה העיקרית יכולה להשפיע", המשיכה. "על פי התוצאות, לאחר צריכת ארוחה שהכילה תערובת תבלינים בכמות הבינונית של חצי כפית, היתה ירידה מובהקת במדדי הדלקת בבדיקות הדם, בהשוואה לאנשים שלא צרכו תבלינים", סיכמה.