איך לאכול פיצה וגם לשמור על הדיאטה? ד"ר מאיה רוזמן מייעצת

מתגעגעים לפיצה אבל חייבים לשמור על התזונה הדיאטטית? ד"ר מאיה רוזמן ממליצה על מתכון מפתיע לפיצה מכרובית, רק 86 קלוריות במשולש

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
פיצה
פיצה | צילום: ingimage ASAP

מצרכים:

כרובית בינונית

2 ביצים

100 גרם רוטב עגבניות לפיצה/שקשוקה

70 גרם מוצרלה מגורדת

חצי כפית מלח

אורגנו, פפריקה, שום גבישי

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית הטרייה לפרחים ושמים במעבד מזון עם סכין תחתונה.

מפעילים את המעבד עד שהכרובית מתפוררת למרקם של קוסקוס.

מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת גדולה (או ווק) שמשומנת בספריי שמן.

מחממים את הכרובית תוך כדי בחישה כ-10 דקות עד שהכרובית מתרככת.

תוך כדי הבחישה מוסיפים לכרובית את התבלינים והמלח.

מצננים את הכרובית, מוסיפים לה 2 ביצים ומערבבים היטב.

שוטחים את בלילת הכרובית על נייר אפיה על תבנית התנור.

אופים ב-200 מעלות כחצי שעה.

מוציאים מן התנור, מפזרים את רוטב העגבניות והמוצרלה, אפשר להוסיף גם פרוסות פטריות, בצל, פלפל אדום או זיתים.

מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהגבינה מומסת.

תגיות:
פיצה
/
דיאטה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף