כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן ממליצה בתוכניתה ב-103FM על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: פיצה מכרובית. בכל משולש 86 קלוריות, כך שניתן לאכול 2-3 משולשים יחד עם סלט כארוחת ערב - גם בזמן דיאטה.

מצרכים:

כרובית בינונית

2 ביצים

100 גרם רוטב עגבניות לפיצה/שקשוקה

70 גרם מוצרלה מגורדת

חצי כפית מלח

אורגנו, פפריקה, שום גבישי

אופן ההכנה:

מפרקים את הכרובית הטרייה לפרחים ושמים במעבד מזון עם סכין תחתונה.

מפעילים את המעבד עד שהכרובית מתפוררת למרקם של קוסקוס.

מעבירים את פתיתי הכרובית למחבת גדולה (או ווק) שמשומנת בספריי שמן.

מחממים את הכרובית תוך כדי בחישה כ-10 דקות עד שהכרובית מתרככת.

תוך כדי הבחישה מוסיפים לכרובית את התבלינים והמלח.

מצננים את הכרובית, מוסיפים לה 2 ביצים ומערבבים היטב.

שוטחים את בלילת הכרובית על נייר אפיה על תבנית התנור.

אופים ב-200 מעלות כחצי שעה.

מוציאים מן התנור, מפזרים את רוטב העגבניות והמוצרלה, אפשר להוסיף גם פרוסות פטריות, בצל, פלפל אדום או זיתים.

מחזירים לתנור ואופים עוד כ-5 דקות עד שהגבינה מומסת.

מאיה רוזמן מסבירה: מתי עדיף לאכול פיתה ולא פרוסת לחם? לחצו כאן לתשובה

כיצד צריכת אשלגן קשורה לירידה במשקל? לחצו כאן לתשובה

הכוכב של המקרר: לחצו כאן לכל מה שרציתם לדעת על החומוס