2. בחרו מראש את המאכלים המועדפים עליכם והתמקדו רק בהם. תכנון מראש יכול לאפשר יותר הנאה ופחות תחושת אשם מאכילה מוגזמת. לכן בארוחה כדאי לבחון את המבחר ואז לקחת מה שבאמת מתחשק לנו. אם יש מאכלים שאנחנו מעדיפים לא להגזים באכילתם, אפשר אפילו להרחיק אותם מאיתנו באופן פיזי בשולחן.
3. מלאו את הצלחת פעם אחת ובכמויות מספיקות. כשלוקחים אוכל מצלחות ההגשה המשותפות לכל הסועדים והסועדות לצלחת האישית, כדאי לקחת מראש את הכמות שנראה לנו שתספק אותנו, במקום לקחת בכל פעם קצת לצלחת, היות וזה מקשה עלינו לבקר את הכמות שאנחנו אוכלים.
4. בחרו רק בקינוח האהוב ביותר עליכם. יותר קשה להתמודד עם הימנעות (החלטה לא לאכול) מאשר עם החלטה מה כן לאכול. לכן כשמגיעים לשלב הקינוחים מומלץ לבחור את הקינוח שאנחנו הכי אוהבים, או אם קשה לנו להחליט, אפשר להכין לנו צלחת עם טעימות קטנות מכל מנה.
5. זכרו ליהנות מהחברה ולא רק מהמזון. הכי חשוב שנזכור ליהנות בארוחה גם מהאנשים שסביבנו ולנסות להמעיט מחשיבותו של האוכל באירוע.