"הבנו שאנשים לא יגיעו כמו פעם": בעלי המסעדות שעשו שינוי אחרי הקורונה

מסימני התקופה: מסעדות שהחליטו לא לפתוח את שעריהן לסועדים בשל המשבר הכלכלי וההגבלות והסבו את העסק למקום לאירועים קטנים

אילנה שטוטלנד צילום: פרטי
מסעדה
מסעדה | צילום: ingimage ASAP
3
גלריה

"עד הקורונה עבדנו שישה ימים בשבוע, חוץ מיום ראשון", מספר שאול פלוגה, מבעלי מסעדת "פלוגי" בבנימינה הפועלת במשך כעשור וחצי. "המקום עבד מאוד חזק במיוחד בסופי שבוע, ואז הגיעה הקורונה ונאלצנו לסגור. אחרי תקופה מסוימת התחלנו לעשות משלוחים לארוחות שישי בערב".

שליח וולט
שליח וולט | צילום: מרק ישראל סלם

מאיה חורב־ונטורה, מבעלי הבר "לֵילה" ומסעדת "הכובשים" התל־אביביים, קיבלה החלטה דומה. "עד הקורונה, לילה בר, הפתוח שנתיים, שימש בר־מסעדה עם 40 מקומות ישיבה", היא מספרת. "לקחנו הלוואות כדי לפתוח את המקום. הוא היה פתוח כל יום החל בשש בערב. האווירה הייתה לגמרי של אוכל, בשרים על האש. התקופה הזאת שהמקומות היו סגורים עשתה לנו נזק בלתי יתואר ברמה הפיננסית".

לדברי חורב־ונטורה, מגבלות התו הסגול לא מאפשרות לה לפתוח מחדש. "זה מקום קטן, צפוף ואינטימי", היא מסבירה. "אין לי איך להרחיק כיסא מכיסא מטר וחצי. זה משאיר אותי עם 20 מקומות ישיבה וגם גורע מהחוויה. זה לא הגיוני להפעיל מקום ככה. הבנו שבמצב הנוכחי עדיף להתמקד רק באירועים בלילה בר. היום אני מפרסמת את עצמי כמקום לאירועים בקרב משרדים, מפיקים, אנשים פרטיים. את מסעדת הכובשים, מוסד של 12 שנים, כן פתחנו, אבל קשה לומר שחזרנו לשגרה. חסרים התיירים וגם הישראלים קצת חוששים ואין להם כסף. זה רחוק מהקופות שהייתי סוגרת לפני הקורונה".

אחד מהשיקולים להחלטה היה המצב הכלכלי של אנשים רבים. "היינו מסעדה שממותגת גבוה, שמשתמשת בחומרי גלם הטובים ביותר. מחיר ממוצע לסועד היה 150 שקלים", הוא מספר. "הבנתי שעכשיו אולי לא כולם יוכלו לשלם את זה ואנו נדרשים לעשות התאמות. עכשיו אני מוכן לתת לך את כל המסעדה ואת החצר שלי לכל אירוע שתבחרי. ספגנו מכה כלכלית קשה ואנחנו חושבים שהפעלת המקום בקונספט החדש כלכלית יותר מאשר לפתוח בצורה רגילה. כמובן שלא כל אחד יכול להפוך את המקום שלו לאירועים. לי יש מתחם גדול, מעוצב כמו וילה יפהפייה בטוסקנה וכל החלונות פונים לחצר גדולה".

מסעדה
מסעדה | צילום: ingimage ASAP

בינתיים, מספרים המסעדנים, הלקוחות הקבועים מימי טרום הקורונה, נותרו מאוכזבים. "מן הסתם זה מצער המון אנשים שאנחנו לא פתוחים לקהל הרחב, אבל באותה מידה אנחנו מקבלים הרבה תמיכה והוקרה על השנים שעבדנו", אומר פלוגה. "כרגע אנחנו מתמקדים באיך להיות כלכליים יותר. לגבי העתיד - הכל פתוח. בינתיים אנו מחכים לראות מה יקרה הלאה ומחכים גם למענק שעדיין לא קיבלנו".

חורב־ונטורה: "האורחים הקבועים מתים לבוא לבר עצמו, אבל אין כרגע. לקוח אחד אמר 'אבל יש לי יום הולדת', אז אמרתי לו: 'סגור את המקום למסיבת יום הולדת'".

הרוש: "אנשים אומנם מאוכזבים שאנחנו לא פתוחים כמסעדה, אבל אני אומר להם שנעשה ערבי קונספט אחת לכמה זמן. יש הרבה מתעניינים לגבי חתונות קטנות ואירועים. בגלל ההגבלות יש ביקוש לזה. אני חושב שבסופו של דבר הקורונה תעשה טוב לעולם המסעדנות. מסעדות שלא היו טובות ייסגרו, ומי שיישארו יהיו המקצוענים יותר בתחום שידעו להתאים את עצמם למצב החדש".

תגיות:
מסעדות
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף