מתכננים על האש לחג? זה מה שכדאי שתדעו על חומוס וטחינה | מאיה רוזמן

כל שנה המוני ישראלים מתאספים בפארקים ובמרפסות ומנפנפים מעל הגחלים. תוסיפו לכל זה את ארוחות הערב של החג - ותגיעו למפגע קלורי רציני. מה הנקודה החיובית בכל זה? הדיאטנית המומחית של 103FM הסבירה. האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בשר על האש
בשר על האש | צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט
2
גלריה

"גרגרי החומוס הם קטנית שעשירה בחלבון צמחי איכותי, יש בו פחמימות טובות שלא מקפיצות את הסוכר בדם, זה אידנקס גליקמי נמוך, הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לזמן ארוך, והרבה מינרלים, ברזל, מגנזיום, אבץ, אשלגן. בכוס אחת של גרגרי חומוס אחרי בישול יש יותר ברזל מאשר במנה של עוף. יש בחומוס גם הרבה ויטמין B שדרושים למערכת עצבים, למוח ולסרוטונין שלנו", הסבירה רוזמן.

ומה לגבי חברו הטוב של החומוס? היא המשיכה: "טחינה עשויה גם היא משומנים טובים, הרבה מינרלים, מגנזיום, אבץ, ברזל, סידן. בכף של טחינה גולמית יש ברזל כמו בחזה עוף. הסלט של החומוס הוא שילוב בין גרגרי החומוס לטחינה, זו השלמה של חלבון. אם מכינים בבית - זה פשוט נפלא".

חומוס
חומוס | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

האם מומלץ לקנות אותם בסופר? פחות, אבל אם מכינים בבית - רוזמן תשמח: "הסלטים הקנויים - חלקם מכילים שמן צמחי, לא בטוח שזה הכי איכותי. גם אם היה מדובר בשמן זית - גם אז הוא מיותר. יש למצוא מוצרים שיש בהם בלי שמן צמחי, רק טחינה וגם כאלה בלי חומר משמר. חשוב מאוד מאוד להשקיע דקת קריאה בעת הקנייה של המוצרים, אם מתעצלים להכין בבית".

ומה הנזק הקלורי? הדיאטנית הסבירה: "כף שטוחה של חומוס - 50 קלוריות. כף גדושה כבר מעלה 100 קלוריות. כף של טחינה גולמית זה מעל 100 קלוריות. צלחת חומוס לניגוב זה כבר מעל 1,000 קלוריות, לא כולל הפיתה".

תגיות:
חומוס
/
על האש
/
מאיה רוזמן
/
103FM
/
טחינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף