באחת מתוכניותיה הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על היתרונות של מי הבישול של הירקות והמליצה לא לשפוך אותם אלא למצוא להם שימוש חוזר. בשיחה עם מאזינה היא התייחסה גם לאפשרות של אידוי ירקות והסבירה מתי כדאי להשתמש בשיטה הזאת ומדוע. 

לא מה שחשבתם: מדוע כדאי לאכול סלט עם ביצה?
למה עדיף לשתות סודה לפני הארוחה?

המאזינה סיפרה כי מאדה ירקות בתוך סיר, וכי המים למטה נשארים עם צבע אחרי האידוי והיא מקפיאה אותם לשימוש עתידי. התזונאית המליצה לא להגזים. "זה הרבה יותר מרוכז", אמרה על התוצאה". "לא צריך להגזים, עכשיו תיתקעי עם מים? אם את עושה שימוש עתידי תשאירי. בבישול עוברים הרבה מאוד למינרלים במים מסביב בגלל עניינים של השוואת ריכוזים. באידוי הרבה פחות, אבל מה שכן עובר יותר מרוכז, זה רק באדים שעוברים החוצה ומטפטפים ולכן ממליצים על אידוי בתוך המניפה הזו בהשוואה לבישול". 

מאזינה: "אז עדיף אידוי".
מאיה: "נכון, אם את רואה שיש צבע למים זה אומר שעבר משהו. אם את מבשלת משהו אחר באותו זמן תשתמשי במים, אבל אם לא אז לא צריך לשמור". 

לאחר מכן שאלה המאזינה את רוזמן על ופלים ללא תוספת סוכר, איזומלט, סוכרלוז וסורביטול. התזונאית הסתייגה: "כותבים אפס סוכר ואז זה עם קמח לבן ושומן טרנס". 

מאזינה: "זה ממותק על ידי ממתיקים מלאכותיים, זה לא מוצר בריאות אבל נשנוש נחמד".
מאיה: "אם היה שם קמח מלא אז הייתי אומרת שזה נחמד מאוד. הממתיקים שציינת לא מזיקים לפחות, אז זה מצוין". 
מאזינה: "כל ופל הוא 62 קלוריות". 
מאיה: "רק שתדעי שוופלים עם סוכר הם 50 לאחד. אנשים חושבים שזה דיאטטי אז לא בהכרח". 

סייעה בהכנת הכתבה: מיכל קדוש, 103FM