הולכים על אדים: היתרונות הבריאותיים של אידוי ירקות | מאיה רוזמן

התזונאית שוחחה עם מאזינה שסיפרה כי מאדה ירקות ושומרת את המים לשימוש עתידי. רוזמן הסירה על ההבדלים לעומת בישול ירקות. וגם: מה היא חושבת על ופלים ללא סוכר?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
ירקות
ירקות | צילום: הדס פארוש, פלאש 90

המאזינה סיפרה כי מאדה ירקות בתוך סיר, וכי המים למטה נשארים עם צבע אחרי האידוי והיא מקפיאה אותם לשימוש עתידי. התזונאית המליצה לא להגזים. "זה הרבה יותר מרוכז", אמרה על התוצאה". "לא צריך להגזים, עכשיו תיתקעי עם מים? אם את עושה שימוש עתידי תשאירי. בבישול עוברים הרבה מאוד למינרלים במים מסביב בגלל עניינים של השוואת ריכוזים. באידוי הרבה פחות, אבל מה שכן עובר יותר מרוכז, זה רק באדים שעוברים החוצה ומטפטפים ולכן ממליצים על אידוי בתוך המניפה הזו בהשוואה לבישול".

לאחר מכן שאלה המאזינה את רוזמן על ופלים ללא תוספת סוכר, איזומלט, סוכרלוז וסורביטול. התזונאית הסתייגה: "כותבים אפס סוכר ואז זה עם קמח לבן ושומן טרנס".

תגיות:
תזונה
/
מאיה רוזמן
/
אידוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף