אוהבים ליצ'י? ד"ר מאיה רוזמן החליטה לרדת לעומקו של הפרי המעניין בתוכניתה ב-103FM, וסיפרה לנו, המאזינים, על ערכיו התזונתיים. "ליצ'י עשיר מאוד בוויטמין C, יחידה שוקלת מעט ולכן אפשר לאכול בין שמונה לעשר יחידות ליצ'י כמנת פרי אחת", אמרה.

לאחר אישור החוק: באופוזיציה תוקפים בחריפות - "ראש הממשלה בקומה"
לא רק המזגן: חמישה צמחים שיהפכו את הבית שלכם לקר יותר

בהמשך ציינה כי "בקופסאות השימורים יש הרבה פחות ויטמין C אם בכלל, ולפעמים גם תוספת של סוכר", ואילו פרופ' רפי קרסו שהאזין לתוכנית הוסיף כי יש בו חומר שמוריד את רמות הסוכר בדם.

לשיחה הצטרף דני שטרן, מגדל ליצ'י, שהביא פרטים נוספים על תנאי הגידול והשמירה הטובים ביותר של הפרי האקזוטי. "הליצ'י רגיש לטמפרטורות לכן חשוב לשמור על שרשרת הקירור שלו ולאחסן אותו בשקית במקרר כדי לשמור על הלחות".

עוד אמר, כי לא משנה אם הצבע שלו ורוד כהה או בהיר, וכי הוא תלוי בזן או במיקום של העץ. זה לא מה שקובע האם הפרי בשל. בדרך כלל זה הגודל שלו שקובע. 

ליצ'י (צילום: אינגאימג')
ליצ'י (צילום: אינגאימג')

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד