"אוכלת עם הקליפה": מאיה רוזמן חושפת כל מה שלא ידעתם על המנגו

ד"ר מאיה רוזמן ניפצה את כל המיתוסים על הפרי הטעים של הקיץ, שוחחה עם חקלאי מומחה ואף חשפה כי היא אוכלת את המנגו ישר מהעץ | האזינו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מנגו
מנגו | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"יש בו כמות יפה של ויטמין C, גם קצת ויטמין A ואשלגן שדרוש ללחץ הדם", הוסיפה ושיתפה: "יש לי בחצר שלושה עצי מנגו - כל מנגו מזן אחר, ותשמעו, אני אוכלת אותו עם הקליפה ישר מהעץ, וזה ממש טעים. זה מגדיל את כמות הסיבים התזונתיים והשובע בלי תוספת של קלוריות בכלל".

מנגו
מנגו | צילום: אינגאימג'

בהמשך העלתה רוזמן לשידור את אלקנה בן ישר, מגדל מנגו ויו"ר שולחן מגדלי המנגו בארץ, ויחד הם ניפצו כמה מיתוסים חשובים על הפרי הטעים.

בן ישר הבהיר מספר נקודות חשובות במיוחד:

1. "אין ריסוסים רעילים בגידול כי חלק ביצוא לאירופה – קיים תקן מחמיר במיוחד".

2. "יש הבדל בין הזנים באחוז הסוכר – הישראלים אוהבים את זן ה'מאיה' (פיתוח ישראלי היסטורי) שגדל בהיקף קטן ולכן מחירו גבוה יותר. הזן שלי – זן ישראלי חדש מהשנים האחרונות והוא הזן הדומיננטי. העונה מסתיימת בסוף אוגוסט ואז יש זן קיט – זן עם קליפה ירוקה צהובה והוא גדול יותר ומכיל פחות סוכר – 14% סוכר. הזנים הישנים עם הרבה סיבים – פחות איכותי וטעים ורוב המטעים נעקרו".

3. "חשוב לשמור את המנגו בחוץ כי במקרר הוא לא מבשיל. זה פרי טרופי, במקרר אחרי 10 ימים יש נזקי צינה. בפריזר אפשרי בהחלט, במקרר לא".

4. "צבע הקליפה בעונה לא אומר כלום, לא על איכות הפרי ולא על העסיסיות. הזנים עם הקליפה הירוקה דווקא הכי טעימים".

תגיות:
פירות
/
מנגו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף