ד"ר מאיה רוזמן הקדישה את פינת המיתוס בתוכניתה ברדיו 103FM להבדל התזונתי בין דלעת לדלורית. "הדלעת עשירה מאוד מאוד בויטמין A שחשוב לנו למניעת סרטן, לתפקוד מערכת החיסון במניעת כניסת וירוסים לגוף, וגם לעור – בקיץ זה חשוב במיוחד ועוזר לעור להתמודד עם נזקי השמש. ויטמין A זמין לגוף בצורה מעולה גם לאחר בישול הדלעת או אפיה בתנור".

"אולי זו הייתה טעות": שליח הבית הלבן חושף מה קרה מאחורי הקלעים של הסכם אוסלו
כאן ביתי: טריפונס חוגג 60 שנות קריירה במופע חגיגי | ראיון מיוחד

עוד אמרה רוזמן, כי "הדלעת גם עשירה מאוד בברזל. במנת דלעת יש ברזל ממש כמו בחזה עוף. אנשים שעוברים לצמחונות או טבעונות ונמצאים בסיכון לאנמיה עקב מחסור בברזל בתזונה שלהם – שימו לב לכך". בנוסף ציינה, כי "הדלעת מכילה גם כ-20 קלוריות למאה גרם וזה ממש ממש מעט".

דלעת (צילום: אינגאימג')
דלעת (צילום: אינגאימג')

דלורית (צילום: אינגאימג')
דלורית (צילום: אינגאימג')

על הדלורית אמרה המומחית, כי היא "מכילה אפילו יותר ויטמין A מאשר בדלעת, אבל למרות שהשם שלה 'דלורית' מזכיר את המילה 'קלורית' והרבה חושבים שזה יותר דיאטטי - אז ההפך, יש בה טיפונת יותר פחמימות וסוכר וגם כפול קלוריות – בערך 40 למאה גרם. לא שזה הרבה... זה עדיין נחשב לירקות חופשי במסגרת הדיאטה, אבל זה נתון שמפתיע רבים ולכן הוספתי אותו. אולי בגלל זה הדלורית גם פחות מיימית ומזכירה יותר פחמימות לרבים מאיתנו".

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד