שייק איט: היתרונות המפתיעים של השייקים | מאיה רוזמן

ד"ר מאיה רוזמן חשפה בתוכניתה כמה עובדות שלא ידענו על המשקאות הכי טעימים ומרעננים של הקיץ, ונתנה דוגמאות לערכים תזונתיים שנשמרים במיצים שונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שייקים
שייקים | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

למה זה קורה? ד"ר רוזמן הסבירה: "כי כשטחנו את הירקות או הפירות בנינג'ה, חסכנו לקיבה את התפקיד הקשה של הלישה של הירקות והפירות למחית. זה חוסך הרבה זמן עיכול ועבודה לקיבה, וגם לפעמים אם אוכלים ובולעים חתיכות שלמות של ירקות קשיחים כמו גזר למשל, הקיבה לא מצליחה ללוש את החתיכות האלו למצב של מחית, ואז זה עובר להמשך המעיים ויוצא מהגוף שלם וחלק מהוויטמינים לא נספגים".

דוגמאות לערכים תזונתיים שנשמרים על פי ד"ר רוזמן:

מיץ עגבניות – "מכיל כמות גדולה מאוד של ויטמין C ושל ליקופן שמונע סרטן ערמונית וקטרקט. ויטמין C נהרס עם הזמן אבל הליקופן לא".

מיץ רימונים – "מכיל פוליפנולים שנמצאו כיעילים נגד סוגים רבים של סרטן. לא נהרסים עם הזמן".

מיץ חמוציות – "מכיל חומרים שמונעים היצמדות חיידקים לשלפוחית השתן וכך מונעים דלקות שלפוחית השתן".

מיץ גזר – "מכיל בטא קרוטן שזה ויטמין A צמחי, נוגד סרטן ומחזק מערכת חיסונית".

מיץ סלרי – "מכיל סידן ויעיל נגד אוסטאופורוזיס. נשמר ולא נהרס בשייקים בכלל גם לא אחרי שעובר זמן".

שייק פירות על בסיס יוגורט: "כמובן שיש יותר קלוריות בשייק על בסיס יוגורט או חלב, אבל שייק כזה כבר נחשב לארוחה מלאה שמכילה גם חלבון. השילוב ביניהם עוזר לספיגה. ויטמין C בפרי או בירק בשייק, דרוש לספיגת הסידן מהיוגורט או החלב, כך שכמות הסידן הנספגת גבוהה יחסית למוצר החלב בפני עצמו ללא תוספת של פרי/ירק. יתרון נוסף הוא שהשובע המושג בשלוב של חלבון + סוכר הוא ארוך יותר:  בערך פי 2 זמן מאשר שייק פירות על בסיס מים".

שייק פירות
שייק פירות | צילום: אינגאימג'
תגיות:
בריאות
/
שייקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף