ד"ר מאיה רוזמן החליטה להקדיש את פינת "טוב לדעת" בתוכניתה ב-103FM לערך התזונתי של הכרישה, או בשמותיה העממיים לוּף ופּראסה. "נתחיל להתכונן לראש השנה, ונדבר על אחד הירקות הכי פופולריים על שולחן החג - הכרישה, שאפשר לכנותה גם פראסה וגם לוף", אמרה.

אחרי 16 שנה יחד: זוג מהצפון החליט לפתוח את היחסים - וזה מה שהתגלה
מלפני 2000 שנה: הממצא המדהים שהתגלה בחפירות בירושלים

היא סיפרה: "כשהייתי בצבא היו מכנים שימורי בשר גם לוף. בדקתי מאיפה נובע השם הזה, ואין שום קשר לירק לוף/פראסה/כרישה, אלא למשהו שהשתרש עוד מימי הכיבוש הבריטי פה בארץ שאכלו שימורי MEAT LOAF, כלומר, קציצות בשר. היא שייכת בעצם למשפחת הנרקיסים".

עוד ציינה, כי "יש לה טעם שמאוד מזכיר את הבצל, היא מתוקה וחריפה. יש בה 61 קלוריות במאה גרם, ואחוז סוכר ממש כמו בפירות – 14 אחוזים. לא מרגישים את המתיקות עקב החומרים החריפים שיש בה שקצת מתפרקים בחימום, טיגון או אפיה, ואז מרגישים יותר את המתיקות הזו, שמשדרגת כל פשטידה או קציצות".

"יש בכרישה המון סידן, המון ברזל, הרבה מגנזיום, גם המון אשלגן. לפי מחקרים – צריכת כרישה מפחיתה סיכון לסרטן הערמונית וסוגי סרטן נוספים". 

האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד