עוד אמרה רוזמן, כי "במחקר נוסף בדקו שיטה אחרת של צום בה השתתפו 150 גברים ונשים, שחולקו לשתי קבוצות - האחת עם דיאטה מאוזנת, ובשניה חמישה ימים אכלו כרגיל ללא דיאטה ואז יומיים בשבוע הם היו בתפריט של כמעט צום שהכיל רק 25% מכמות הקלוריות היומית הנדרשת. לאחר 12 שבועות גילו שלא היה יתרון לשיטת הצום, אם כי גם היא תרמה לירידה במשקל ושיפור במדדי בדיקות הדם".
לסיום הבהירה: "לצום יש יתרונות בריאותיים מסוימים, אך רק בתנאי שהוא משולב עם תפריט בריא, וכשהמטרה שלו אינה ירידה במשקל".