לאכילת פרי מיד אחרי האוכל יש יתרון בריאותי: הפרי מכיל ויטמין C שעוזר לספיגת ברזל. אם הארוחה שמכילה בשר מכילה גם ירקות/פירות, ייספג מן הבשר יותר ברזל. בנוסף, אין לאכילת פרי אחרי האוכל השפעה על חומציות - חד משמעית.
הארוחה מתעכלת בהתאם למרכיבי הארוחה, וכמות החומצה המופרשת תלויה בעיקר בכמות החלבון. פרי מיד אחרי הארוחה לא משפיע על החומציות.
לסיום, כדאי לשים לב – פרי = נשנוש. אם אכלתם אותו מיד אחרי הארוחה "בזבזתם" את נשנוש הביניים שלכם, ואולי חבל. וזו הסיבה היחידה בגללה לדעתי כדאי לחכות עם הפרי (או כל נשנוש אחר) לשעות אחה"צ.