משלבים את המאכל הזה בארוחה? כדאי שתדעו כיצד הוא משפיע עליכם | ד"ר מאיה רוזמן

רובנו מעדיפים לשמור את הפרי ל"אחר כך". מתי זה אחר כך? לשעת הצהריים כנשנוש כשמתחשק לנו משהו לאכול. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה האם מומלץ לשלב את הפרי בארוחה עצמה או לשמור אותו ל"אחר כך"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות
פירות | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
פירות אדומים
פירות אדומים | צילום: אינגאימג'

לאכילת פרי מיד אחרי האוכל יש יתרון בריאותי: הפרי מכיל ויטמין C שעוזר לספיגת ברזל. אם הארוחה שמכילה בשר מכילה גם ירקות/פירות, ייספג מן הבשר יותר ברזל. בנוסף, אין לאכילת פרי אחרי האוכל השפעה על חומציות - חד משמעית.

הארוחה מתעכלת בהתאם למרכיבי הארוחה, וכמות החומצה המופרשת תלויה בעיקר בכמות החלבון. פרי מיד אחרי הארוחה לא משפיע על החומציות.

לסיום, כדאי לשים לב – פרי = נשנוש.  אם אכלתם אותו מיד אחרי הארוחה "בזבזתם" את נשנוש הביניים שלכם, ואולי חבל. וזו הסיבה היחידה בגללה לדעתי כדאי לחכות עם הפרי (או כל נשנוש אחר) לשעות אחה"צ.

תגיות:
בריאות
/
פייסבוק
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף