הנה מה שקורה אם לא לועסים מספיק:
- השיניים צריכות לטחון את החתיכות הקשות של האוכל, בעיקר של ירקות קשים.
- ברגע שלא לועסים, מגיעות חתיכות שלמות וקשיחות לקיבה.
- מקשה על הקיבה, מה שלא מתאים אם יש קיבה רגישה/הילקובקטר/חומציות.
- הגוף לא יכול לספוג מחתיכות האלו את הויטמינים החשובים.
- חיידקי מעיים מסוימים יכולים לחגוג על האוכל ה"לא מעוכל", לתסוס ולגרום לגזים ונפיחות.
על פי מחקרים – לעיסה יסודית מפחיתה סיכון להשמנה. לעיסה איטית מאריכה את זמן הארוחה ותוך כדי כך מתחיל להיספג חלק מן האוכל. רמות הסוכר בדם עולות, המוח מרגיש זאת ומאותת על שובע. במילים אחרות – ארוחה שבולעים בלי ללעוס תוך ארבע דקות, תשביע הרבה פחות מאשר אותה ארוחה בדיוק אם נאכל אותה נניח ב-20 דקות.
תחשבו על זה – הרבה פעמים במסעדה, עד שמביאים לנו את המנה השנייה – המנה הראשונה כבר התעכלה ונספגה ואנחנו כבר ממש ממש שבעים.