סדר במוצרים הבסיסיים: באיזה שמן להשתמש, ואיזה רסק עגבניות הכי בריא?

מנסים לשמור על הגזרה ולהקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת, ומתלבטים באיזה שמן כדאי להשתמש? הסוד טמון בבחירת שמנים איכותיים וגיוון בין הסוגים השונים

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
שמן זית
שמן זית | צילום: ingimage ASAP

"בניגוד למיתוס, שמן זית די עמיד לחום. נקודת השריפה שלו היא 240 מעלות. בטיגון של 2-5 דקות, לא מגיעים לטמפרטורות הללו, לכן זה בסדר גמור להשתמש בשמן זית. שמן קנולה יותר עמיד לחום כי הוא שמן מזוכך שעבר טיפול בטמפרטורות גבוהות.למרות זאת, עדיף לצרוך שמן שהוא יותר איכותי.

לשמן קנולה מזוכך אין ערך תזונתי גבוה, בעוד ששמן זית כמעט תמיד נעשה בכבישה קרה ולכן מכיל הרבה חומצה אולאית, שמפחיתה מחלות לב ועשירה בוויטמין E. לכל שמן בכבישה קרה יש ערך תזונתי שונה ולכן כדאי לגוון. כששואלים אותי איזה ירק הכי בריא, אין לי תשובה, משום שבכל ירק יש משהו אחר.

ברגע שאתה מגוון אתה מקבל את הכל. שמן אגוזי מלך מכיל הרבה אומגה שלוש, שמן חמניות בסלט עושה את אותו האפקט כמו לשפוך המון גרעיני חמנייה כתוספת לסלט, ויש בזה המון ויטמינים. אני מקפידה לקנות שמנים בכבישה קרה שנמכרים בבקבוקי זכוכית. הם לא זולים, אבל אם משתמשים כל פעם בשמן אחר זה מוסיף, וגם לא מבזבז את כל השמן בבת אחת".

"בדקתי את רשימת רכיבים באותה קופסה אדומה של רסק העגבניות המוכר והאהוב. אין שם שום רכיב שאינו טבעי. אין בזה חומרים משמרים, וכמות הקלוריות נמוכה יותר, באופן מוזר, מרסק עגבניות שאין בו כלום. אין עם זה שום בעיה. גם אם את לארג'ית ושמה את כל קופסת רסק העגבניות, זה ממש בסדר".

תגיות:
שמן זית
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף