מאיה רוזמן מייעצת: האם יש יתרון תזונתי לגלידה עם 0 אחוז שומן?

"אמנם על אריזת הגלידה יכול להיות כתוב בגדול 0% שומן, אבל לא יהיה כתוב עליה בגדול שהסורבה מכיל כמות עצומה של סוכר", אמרה הדיאטנית בתוכניתה ב-103FM

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
גלידה, צילום אילוסטרציה
גלידה, צילום אילוסטרציה | צילום: istockphoto

"אמנם על אריזת הגלידה יכול להיות כתוב בגדול 0% שומן, אבל לא יהיה כתוב עליה בגדול שהסורבה מכיל כמות עצומה של סוכר, יותר סוכר מפרי אפילו - ולא מעט קלוריות.

חיסרון נוסף של הסורבה הוא שאין בו חלבונים וסידן. בגלל שהחלבונים בגלידה מעכבים את ספיגת הסוכר אל הדם ותורמים בכך לתחושת שובע ארוכה יותר, הסורבה גם משביע לפחות זמן מכל גלידה.

גלידות היוגורט הן הגלידות עם הערך הבריאותי הגבוה ביותר. הן מכילות את יתרונות היוגורט שמשפר את תפקוד המערכת החיסונית, יש בגלידות האלו רק 2% שומן (גם באריזות המשפחתיות שקונים בסופר וגם בגלידריות), וכיום יש גם גלידות יוגורט ללא סוכר.

רק צריך להיזהר בגלידריות עם כל הרטבים והתוספות - אם מוסיפים רק פירות מתקבלת מנת בריאות שמכילה 150 קלוריות. אבל אם מוסיפים חלבה, מקופלת, שוקולדים, וסירופים אפשר להגיע גם למנה שמכילה 800 קלוריות - כמעט כמו יום דיאטה שלם".

תגיות:
גלידה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף