הרבה קלוריות: עד כמה אבוקדו טוב לבריאות? | מאיה רוזמן מייעצת

הפרי הירוק כמעט לא מכיל סוכר, אבל הרבה שומן. יש בו הרבה ויטמינים ומינרלים וכידוע הוא גם טוב לעור. וגם: מתכון לגואקמולי בלי אבוקדו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינגאימג'

"האבוקדו הוא פרי שכמעט שלא מכיל סוכר (0.6% בלבד), אבל מכיל 15% שומן ולכן גם 160 קלוריות במאה גרם. אבוקדו בינוני מכיל מעל 300 קלוריות. בגלל אחוז השומן הגבוה מתייחסים לאבוקדו כאל תחליף למנות השומן בתפריט. כף אבוקדו מהווה תחליף לכפית שמן או לכף טחינה, ויש בה 50 קלוריות".

"האבוקדו עשיר בוויטמין B, יש בו גם ויטמין E שדרוש בין השאר לאלסטיות של העור שלנו, יש בו כמות יפה של מגנזיום, אבץ, וגם ברזל שחשוב למניעת אנמיה. האבוקדו גם עשיר בחומצת השומן אומגה 9, חומצה אולאית, שחשובה למניעת דלקות ומחלות לב".

"הגואקמולי הוא סלט, ממרח או מטבל שמבוסס על אבוקדו ועגבניות, ומקורו במקסיקו. המטבל נהיה נפוץ בכל העולם, וקיימים לו גיוונים רבים שחלקם כוללים בתוכו גם שום, בצל, כוסברה ואפילו שמנת חמוצה".

כמדי שבוע, ד"ר רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון למטבל גואקמולי עם חצילים.

מעברים הכל במעבד מזון - שלושה פולסים של 5 שניות למרקם גואקמולי.

תגיות:
אבוקדו
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף