המאזינה מרים סיפרה כי היא אוכלת גבינות רכות רבות, ביניהן קוטג' וגבינה לבנה, ופעמים רבות בקופסאות הגבינה יש מים צפים. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה לה בתוכניתה ב-103FM כי מדובר במי גבינה, שצריכתם יכולה לסייע לבריאות שכן הם מכילים הרבה סידן.

"מדברת מרים, רציתי לדבר על נושא החלבון. אני אוכלת המון גבינות רכות, 3%, 1% כי אני אוהבת, גם קוטג' גם גבינה לבנה 3% ויש מים כאלה שצפים כשפותחים את הקופסה".

זה גם גבינה.
"זה מהמים האלה?"

לא, יש עוד מים בזמן שמכינים את הגבינה, הרבה מים, יותר ממה שעולה שם. מה שיש לך, הנוזל הזה מכיל סידן, אז עדיף לערבב בחזרה.
"אני שותה את זה, לא זורקת".

טעים?
"נחמד, בקיץ זה נחמד, קר. אם מערבבים הגבינה הופכת למימית יותר. לא מסתדר לי העניין של הערכים של הוויי והגבינה".

בזמן שלקחו את החלב והכינו מזה גבינה יש הרבה וויי בצד, מה שיש לך שם זה כמעט כלום. הרוב גבינה לבנה.
"כשאומרים מוצרי חלב מתכוונים לממוצע, אם היו יורדים לרזולוציה של גבינה ספציפית לעומת הביצה ייתכן והיו מגיעים לתוצאות שונות".

נכון, בריקוטה חלק מהרכיבים זה חלבון מי גבינה.
"ריקוטה אני דווקא לא צורכת".

חבל, יש המון ריקוטות חדשות שהטעם שלהן מעולה.
"והמיוחד בהן זה ערך החלבון?"

כן וגם שיש בה מלא סידן, פי 5 ממה שיש בגבינה לבנה למריחה.
"בצהובה יש המון סידן ובריקוטה אני רואה שהם מוסיפים ברכיבים את הסידן"

לא בדקתי את זה, יכול להיות. בגבינה צהובה יש 1,000 מיליגרם של סידן ב-100 גרם אבל את לא אוכלת 100 גרם.
"ביום? לא".

בריקוטה יש בה 600 מיליגרם סידן ב-100 גרם ו-100 גרם זה 3 כפות - אין בעיה להגיע לזה. אבל את לא אוהבת.
"אם הערך הגבוה של הסידן נובע כתוצאה מזה שמוסיפים לזה סידן, מה ההבדל אם אני אוכלת את זה בגבינה או אוכלת כדור סידן?"

את צודקת, אין הבדל גדול.
"רציתי לשאול על עוד מוצר, ג'לטין, דגים".

ג'לטין הוא לא חלבון איכותי.
"זה מדגים".

נכון.
"לא נחשב לאיכותי?"

בכלל, בכלל, בכלל לא.
"חשבתי שכן כי זה מדגים".

הסתכלתי על רשימת הרכיבים של הריקוטה את צודקת, אותו דבר כמו הכדור. הג'לטין זה חלבון שנמצא בעצמות של הדגים, זה לא החלבון האיכותי.
"זה חלבון אחר?"

זה בעצמות שלהם, מפיקים מזה אחר כך גם כמוסות של ג'לטין.
"זה כמות מטורפת של חלבון, 85 גרם חלבון ב-100 גרם, אבל זה גם 340 קלוריות".

את מדברת על ג'לטין של ג'לי?
"אבקת ג'לטין מדגים כשרים, זה מה שכתוב על זה".

למה קנית את זה?
"כדי להכין מזה דווקא מוס".

אבל לא בתור מקור לחלבון
"על הדרך, אם אני אוכלת משהו מתוק, אולי לקבל".

גם אם יש כמה גרם חלבון זה לא החלבון האיכותי.
"הבנתי, יש מחקר שממש משווה בין הביצה ובין מוצרי חלב ספציפיים?"

לא שראיתי אבל אני רושמת לעצמי לחפש.
"אני מניחה שזה ממוצע, כי מוצרי חלב זה ים של מוצרים".

נכון, אני אבדוק ואגיד בשבוע הבא.
"בהשוואה לקוטג', גבינה לבנה או צהובה".

אם אמצא זה יהיה המחקר של התוכנית הבאה.