ברימון יש כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון, אפילו יותר מאשר ביין אדום או תה ירוק, שבמחקרים רבים מאוד נמצאו כיעילים במניעת סרטן מסוגים שונים: העור, השד, הערמונית. יש בו פוליפנולים שמפחיתים טרשת עורקים ומסייעים בהפחתת לחץ דם, ובנוסף נמצא שהרימון מסייע למערכת החיסון להילחם בזיהומים נגיפיים וחיידקיים.
ברימון 83 קלוריות במאה גרם, מה שאומר שכוס חד פעמית מלאה בגרגרי רימון שווה למנת פרי. יש בו 13% סוכר, שזה קצת יותר מפירות אחרים, יש בו מעט ויטמין C, גם אשלגן, אבל כמות הברזל בו היא כמו בפירות אחרים.
הסיבה שהפרי מכתים בגדים אינה הברזל, אלא פיגמט הצבע שנמצא בגרגרים ובקליפה, שבעבר השתמשו בו לצביעת בדים ועורות, ואפילו הכינו ממנו דיו.