כרס בירה? אלה היתרונות הבריאותיים של המשקה | מאיה רוזמן מייעצת

התזונאית התייחסה בתוכניתה לסגולות הרפואיות של המשקה האלכוהולי הפופולרי והסבירה כמה קלוריות יש בבקבוק ואיך שותים בלי להשתכר

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
כוס בירה
כוס בירה | צילום: אימיג' בנק

הבירה מכילה כמות יפה של ויטמין B שדרוש לפעילות המוח ולמטבוליזם, ומינרלים כמו אשלגן שדרוש ללחץ הדם, מגנזיום שדרוש לשרירים, ואפילו נוגדי חמצון פוליפנולים כמו יין אדום.

האם בירה גורמת לכרס? מדובר במיתוס. דווקא בבירה יש פחות קלוריות משאר סוגי האלכוהול, ורק 40 קלוריות במאה גרם. בבקבוק יש בערך 130 קלוריות, שזה פחות קלוריות מאשר מקפה הפוך. כנראה שהכרס וההשמנה לא מגיעים מהבירה עצמה, אלא ממה שמנשנשים לצד הבירה. למשל, בצלוחית קטנה של בוטנים יש מעל 400 קלוריות - זה כמו שלושה בקבוקי בירה נוספים.

חשוב לשים לב שבבירות עם אחוז אלכוהול גבוה יש יותר קלוריות. למשל, בבירה עם 7% אלכוהול יש כ-60 קלוריות במאה מ"ל (כ-200 קלוריות בשליש ליטר), ובבירות עם 10% אלכוהול ויותר יש כ-80 קלוריות במאה מ"ל (יותר מ-250 בבקבוק) וזה כבר לא מעט.

מהי הכמות שכדאי לשתות כדי לקבל את כל היתרונות הבריאותיים בבירה? הכמות משתנה בין אדם לאדם וגם לפי הגיל. לנשים מומלץ כבקבוק אחד ליום, לגברים שני בקבוקים של שליש ליטר.

ואיך שותים בלי להשתכר? לא שותים על בטן ריקה. כל מזון שאוכלים מעכב את ספיגת האלכוהול. והכי חשוב - לשתות לאט, ליהנות מהשתייה, ולתת לכבד שלנו זמן לפרק את האלכוהול".

תגיות:
בירה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף