בסוף השבוע יחול חג הפורים, וכמדי שנה, אוזני ההמן תופסות את מקומן במרכז תשומת הלב הקלינרית. כמו תמיד בחגי ישראל, אחת השאלות שעולות לגבי המאכלים המסורתיים היא שאלת הערך התזונתי שלהם, ולכך התייחסה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM - וליתר דיוק למילוי הפופולרי של אוזני ההמן - הפרג. 

"בזרעי הפרג יש 500 קלוריות למאה גרם, והם מכילים מעל 43 אחוזי שומן", שיבחה התזונאית את התבלין. "אבל, מכיוון שפרג שאינו טחון היטב (כמו גם זרעי שומשום שלמים) אינו מתעכל לגמרי במערכת העיכול, ובחלקו יוצא שלם החוצה - כמות הקלוריות הנספגת היא לעתים קטנה הרבה יותר".

ד"ר רוזמן התייחסה ליתרונות התזונתיים של הפרג: "מכיל גם מינרלים רבים. כמות הברזל בו גבוהה מאוד, בפרג יש גם כמות עצומה של סידן - יותר מאשר גבינות צהובות ומאכלים אחרים. במשפחת צמחי הפרג מינים רבים, מהם החשוב הוא פרג האופיום, ממנו מפיקים גם את זרעי המאכל".

עוד הוסיפה: "פרג האופיום הוא המקור לתרופות כמו מורפין, קודאין (שמשמש כתרופה לשיכוך כאבים ונגד שיעול), ונרקוטין, שהוא סם מרגיע".