לא רק מורפיום: אלה היתרונות התזונתיים של הפרג | מאיה רוזמן

התזונאית התיייחסה ליתרונות של המילוי הפופולרי במאכל המסורתי של פורים, והסבירה למה, למרות הקלוריות הרבות שיש בו, הגוף מקבל הרבה פחות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
אוזני המן
אוזני המן | צילום: פלאש 90

"בזרעי הפרג יש 500 קלוריות למאה גרם, והם מכילים מעל 43 אחוזי שומן", שיבחה התזונאית את התבלין. "אבל, מכיוון שפרג שאינו טחון היטב (כמו גם זרעי שומשום שלמים) אינו מתעכל לגמרי במערכת העיכול, ובחלקו יוצא שלם החוצה - כמות הקלוריות הנספגת היא לעתים קטנה הרבה יותר".

ד"ר רוזמן התייחסה ליתרונות התזונתיים של הפרג: "מכיל גם מינרלים רבים. כמות הברזל בו גבוהה מאוד, בפרג יש גם כמות עצומה של סידן - יותר מאשר גבינות צהובות ומאכלים אחרים. במשפחת צמחי הפרג מינים רבים, מהם החשוב הוא פרג האופיום, ממנו מפיקים גם את זרעי המאכל".

עוד הוסיפה: "פרג האופיום הוא המקור לתרופות כמו מורפין, קודאין (שמשמש כתרופה לשיכוך כאבים ונגד שיעול), ונרקוטין, שהוא סם מרגיע".

תגיות:
פרג
/
אוזני המן
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף