היתרונות הבריאותיים המפתיעים של הקולורבי | מאיה רוזמן

התזונאית סיפרה על הערכים התזונתיים של הירק הפופולרי בישראל והמליצה לאילו מאכלים להוסיף אותו. בהמשך הציגה מתכון דיאטטי וטעים מקולורבי

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קולורבי
קולורבי | צילום: אינג אימג'

הישראלים אוהבים לאכול ירקות, אלב לא תמיד אנחנו יודעים מה הערך התזונתי של כל ירק וכמה הוא בריא לנו. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103FM על אחד הירקות הפופלריים במטבח הישראלי, אבל כזה שלא רבים מכירים את יתרונותיו - הקולורבי. בהמשך היא הציעה מתכון לצ'יפס קולורבי.

"הקולורבי, או בעברית כרוב הקלח, הוא אחד הירקות שנפוצים במטבח שלנו. שמו נובע מהמילה הגרמנית קאוולו ראפה, שמשמעותה 'התעבות הגבעול'. בקולורבי אחד יש כ-27 קלוריות, ויש בו ויטמין C בכמות גדולה מאוד. ביחידה אחת של קולורבי יש כמעט את כל כמות הוויטמין C שמבוגר צריך ליום. בקולורבי יש גם הרבה סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע לזמן ארוך, וגם הרבה אשלגן.

אחרי בישולו מקבל הקולורבי מרקם של תפוח אדמה, ואפשר להשתמש בו כתחליף דיאטטי במרקים, בסלט תפוחי אדמה, ובתבשילים נוספים. הוא מתאים מאוד גם לירקות חמוצים כנשנוש חופשי, וגם בסלט שורשים".

כאמור, בהמשך הציגה רוזמן מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: בעבור כל מי שמתגעגע לצ'יפס בתקופת הדיאטה - צ'יפס קולורבי, עם ריח של צ'יפס, מרקם של צ'יפס ואפילו טעם דומה.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
קולורבי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף