אחד המיתוסים הידועים בתחום התזונה הוא שאכילת גזר משפרת את הראייה, אבל האם זה באמת נכון? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM והסבירה מה באמת עושה הגזר.

"הגזר מכיל את הפיגמנט הכתום בטא-קרוטן, חומר המוצא לוויטמין A בגוף. ויטמין A חשוב מאוד למערכת החיסון (יותר מוויטמין C), לבריאות השיער, וגם לראייה - אבל בעיקר לראיית לילה וליכולת של העין שלנו להסתגל לתנאי חושך. ויטמין A עוזר בהאטת תהליכי הזדקנות, וגם חשוב לבריאות העור, מפחית אקנה ופיגמנטציה בעור. הכמות של ויטמין A בגזר היא הגבוהה ביותר מאשר בכל הירקות הכתומים. בגזר בינוני עד גדול יש יותר ויטמין A ממה שמבוגר צריך ליום, וכמעט פי 2 ממה שילדים צריכים.

יתרונות נוספים של הגזר הם שיש בו הרבה אשלגן, אשר חשוב לוויסות לחץ הדם, והוא מכיל ברזל בכמות גדולה (בשלושה גזרים יש כמות ברזל כמו במנה של חזה עוף). הגזר לא מתקלקל אחרי הכנה - אפייה או בישול, ריסוק או חיתוך. אפשר להכין מראש כמות גדולה של גזר מגורר, ולשמור במקרר. הערך התזונתי שלו נשמר, הוא נשאר קריספי ימים רבים ויכול להוות תוספת מצוינת לכל סלט בזמן דיאטה, ואפילו לסלט פירות.

חשוב לזכור שבעבור ספיגה טובה של ויטמין A צריך שיהיה שומן בארוחה, ולכן אם רוצים ליהנות מהיתרונות של הגזר לראייה, כדאי להוסיף שמן איכותי או טחינה לסלט או לירקות בתנור".