לקלף או לא לקלף פירות וירקות? מאיה רוזמן עושה סדר

אחד המיתוסים הגדולים בעולם התזונה הוא שלא כדאי לקלף פירות או ירקות משום שהערכים התזונתיים והוויטמינים נמצאים בקליפה. התזונאית מסבירה מה האמת על הנושא השנוי במחלוקת

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות וירקות
פירות וירקות | צילום: אינג אימג'

"אפשר לקלף, ולא רק זה - לפעמים כדאי", המליצה התזונאית. "בדיקת הערך התזונתי של כל ירק ופרי, בטבלאות שמפרטות ויטמינים וסיבים תזונתיים, מגלה כי כמות הוויטמינים והסיבים דומה מאוד כשבודקים את הירק או הפרי בשלמותו, כלומר עם הקליפה".

בהמשך, הוסיפה: "במילים אחרות, עדיף לאכול ירקות ופירות מקולפים מאשר לא לאכול בכלל. אז, אם אתם מאלו שמקלפים את התפוח וחותכים אותו לשמונה חלקים, מסדרים על הצלחת ונהנים ממנו בצורה הזו, דעו שאין עם זה שום בעיה בריאותית".

תגיות:
פירות וירקות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף