"החלק הכי בריא של הירק או של הפרי הוא הקליפה". כולנו שמענו את המשפט הזה בילדותנו, וסביר להניח שגם חזרנו עליו בפני הילדים שלנו. הרי לימדו אותנו שהערכים התזונתיים והוויטמינים נמצאים בקליפה. אבל האם זה נכון? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה ב-103FM והסבירה: מדובר בלא יותר ממיתוס. 

"אפשר לקלף, ולא רק זה - לפעמים כדאי", המליצה התזונאית. "בדיקת הערך התזונתי של כל ירק ופרי, בטבלאות שמפרטות ויטמינים וסיבים תזונתיים, מגלה כי כמות הוויטמינים והסיבים דומה מאוד כשבודקים את הירק או הפרי בשלמותו, כלומר עם הקליפה". 

בהמשך, הוסיפה: "במילים אחרות, עדיף לאכול ירקות ופירות מקולפים מאשר לא לאכול בכלל. אז, אם אתם מאלו שמקלפים את התפוח וחותכים אותו לשמונה חלקים, מסדרים על הצלחת ונהנים ממנו בצורה הזו, דעו שאין עם זה שום בעיה בריאותית".