אוהבים שיבולת שועל? אולי כדאי שתחליפו בקוקוס | ד"ר מאיה רוזמן

מעטים מאיתנו יודעים על תכונותיו הבריאותיות הרבות של הפרי הטרופי. הדיאטנית המומחית של 103fm עשתה סדר והמליצה על מוצריו כאלטרנטיבות בריאות לכל מיני מאכלים. האזינו לקטע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קוקוס טחון (אילוסטרציה)
קוקוס טחון (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'
2
גלריה

"הקוקוס שייך למשפחת הדקלים, והוא אחד הוותיקים בהם. מאובנים של דקל קוקוס התגלו לפני יותר ממיליון שנה", סיפרה רוזמן תחילה. "מי הקוקוס מכילים סוכר ומינרלים, שבבי קוקוס לבן משמשים לעוגות והם עשירים מאוד מאוד בברזל", סיפרה הדיאטנית על המיץ עם הטעם הייחודי שנמצא בתוך האגוז. עוד אמרה כי "שמן הקוקוס מכיל שומנים רוויים, אבל שונה משומן רווי שיש במזונות מן החי".

"בשנים האחרונות בוצעו מחקרים רבים שניסו למצוא האם השומן שיש בקוקוס מונע מחלות לב או גורם להן", סקרה רוזמן. "הנושא עדיין במחקר, והיום עדיין אין המלצה לשלב כל יום שמן קוקוס, אבל גם אין המלצה להימנע ממנו, אלא לשלב במידה נכונה".

שמן קוקוס
שמן קוקוס | צילום: istockphoto

ומה באשר קמח קוקוס שמשמש כאלטרנטיבה בריאה לטבעונים וצליאקים? הדיאטנית שיתפה מהידוע לה: "קמח קוקוס מכיל 41% סיבים תזונתיים וזה המון, בהשוואה למשל לשיבולת שועל מלאה שיש בה 12% סיבים או קמח חיטה מלא עם 17%", והוסיפה כי "בקמח הקוקוס יש גם 21% חלבון".

"אפשר ליהנות מהיתרונות של הקוקוס וטעמו גם בזמן דיאטה, לא רק בעוגות ועוגיות, אפשר לשלב כפית קוקוס (שזה פחות מ-10 קלוריות) ביוגורט, או בדייסת שיבולת שועל", אמרה לסיכום.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
103FM
/
שמן קוקוס
/
מי קוקוס
/
קוקוס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף