התכונות הבריאותיות של גבינה צהובה נשמרות בטוסט? ד"ר מאיה רוזמן

האם כל הדברים הטובים שאנחנו מקבלים ממוצרי החלב נהרס בעת החימום? הדיאטנית המומחית של 103fm נדרשה לשאלה בתוכניתה השבועית. האזינו לקטע

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
גבינה צהובה
גבינה צהובה | צילום: ingimage ASAP
2
גלריה

רוזמן אמרה תחילה: "גבינות צהובות הן מהמקורות החשובים והעשירים ביותר לסידן בתזונה שלנו, וכמעט שאין להן מזונות מתחרים בכמות סידן גבוהה". היא נתנה דוגמה: "בפרוסת גבינה צהובה אחת יש כ-250 מ"ג סידן, שזה כרבע מהדרישה היומית המומלצת למבוגרים".

גבינה צהובה
גבינה צהובה | צילום: ingimage ASAP

למרבה ההפתעה, הדיאטנית הוסיפה כי "כמות הסידן בטוסט או בכריך או בפיצה נשארת דומה לחלוטין לפני ואחרי החימום". עד כדי כך? כן, רוזמן הדגישה: "הסידן לא נהרס בחום, אפשר לשרוף דברים עד אפר והסידן נשאר בכמות זהה".

תגיות:
מאיה רוזמן
/
גבינה צהובה
/
103FM
/
סידן
/
גבינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף