האם לאכול כל שלוש שעות באמת עוזר לרדת במשקל? | מאיה רוזמן

התזונאית התייחסה לאחת השיטות הפופולריות לירידה במשקל - אכילה בזמנים מוגדרים גם כשלא רעבים - והסעירה כי מדובר בלא יותר ממיתוס: מה קורה אם אכלנו ואנחנו רעבים אחרי שעתיים? או שבעים גם אחרי 4 שעות?

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
לאכול על פי השעון (אילוסטרציה)
לאכול על פי השעון (אילוסטרציה) | צילום: אינג אימג'

לדברי רוזמן, אין הוכחות מדעיות לכך שאכילה כל שלוש שעות מפחיתה את צריכת הקלוריות היומית. מחקרים בעבר גרסו, שאם אוכלים שש ארוחות במשך היום זה עוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, אבל מחקרים יותר עדכניים מצאו שגם בקרב סוכרתיים יש כאלו שמתאים להם לאכול 3-2 ארוחות גדולות במשך היום ללא נשנושי ביניים, "כך שלכל אחד מתאים משהו אחר ואין חוקים חד משמעיים".

עוד הוסיפה התזונאית, כי "האדם לא נולד עם שעון על היד. מה קורה אם אכלנו ואנחנו רעבים שעתיים אחרי הארוחה? צריך לחכות ולהחזיק את עצמנו רעבים עוד שעה? וההיפך - מה קורה אם אנחנו שבעים מאוד ועברו 5-4 שעות? לאכול בכוח? ממש לא. יותר חשוב להקשיב לגוף ולאיתותים שלו. אבל להקשיב באמת, ולהבדיל בין 'סתם חשק להכניס משהו טעים לפה', לבין רעב".

תגיות:
תזונה
/
דיאטה
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף